Маја Гојковић: Било би најекономичније да покрајински и локални избори буду одржани истог дана

Председница Скупштине Србије Маја Гојковић изјавила је да добро сарађује са председником војвођанског парламента Иштваном Пастором.

Она је истакла да верује да ће са њим усагласити и датум о одржавању покрајинских и локалних избора.

„Било би најекономичније да покрајински и локални избори буду одржани истог дана“, рекла је Гојковић за РТВ.

На питање да ли је могуће да истог дана буду и ванредни републички избори, она је одговорила да се о тој опцији уопште није разговарало.

Коментаришући захтеве опозиционих странка које траже договор о фер изборима, казала је да јој није јасно шта им то уопште значи.

„ДС је владајућа странка у Војводини и они комуницирају са медијима, а не са онима којима се обраћају. То су методи политичке борбе ДС који више нису разумљиви ни њиховим члановина, а избори ће бити као и до сада: фер и демократски, и у складу са свим правилима. Надам се да они не спремају неку превару у покрајини“, истакла је Гојковић.

Упитана да ли ће се у нови изборни циклус ући, а да нису завршени поступци поводом сумњи у крађу гласова на претходним изборима, она је оценила да политичари не би требало да коментаришу судске поступке, већ би то требало оставити правосуђу.

Гојковић је казала да ће изборна кампања која ће уследити за неколико месеци поводом покрајинских и локалних избора обележити расправу у парламенту, али да неће угрозити законодавни рад Скупштине.

Танјуг