Пајтић: ДС не може сама да смени власт, 19.јануара окупљање опозиције

 

Демократска странка на националном нивоу има подршку од 11 одсто, у Војводини 20 одсто и не може да рачуна да ће сама, у овом тренутку, сменити власт због чега ће позвати све опозиционе странке на састанак 19. јануара како би се договорили о наступу на изборима, изјавио је данас за Н1 лидер демократа Бојан Пајтић.

Ми са 11 одсто подршке не можемо да рачунамо да сменимо власт у овом тренутку. Због тога ћемо 19. јануара и сада упућујем позив, а упутићемо га и званично и писмено, свим странкама проевропске оријентације, које у овом тренутку нису део власти, да са нама разговарају о томе на који начин наступамо на изборима, рекао је Пајтић.

На који начин да се организујемо и пружимо отпор режиму који је осиромашио грађане, који нас је задужио, додао је Пајтић.

бојан пајтиц демократска странка

Бета (Ненад Стојановић)

Према његовим речима, разговараће се са странкама ван власти, проевропским, које ће морати да потпишу да неће ићи у коалицију са Српском напредном странком после избора.

Уопште нам није идеја да будемо власт са неким ко у вредносном смислу није достојан да води Србију као што је то Вучић, рекао је Пајтић.

Пајтић је рекао и да ће, ако ДС преузме одговорност да води државу, донети одлуку о замрзавању пријема нових чланова јер се странке доживљавају као бирои за запошљавање и та пракса партијског запошљавања мора да се поништи.

Коментаришући најаву лидера СНС Александар Вучића да ће од Главног одбора странке тражити одобрење за расписивање ванредних парламентарних избора пре Скупштина странке, Пајтић је одговорио:

„Као да њему треба одобрење. Највећи проблем је што у овој земљи одлучује један човек који је преузео законодавну, судску и извршну власт. Зато земља стоји укопана“.

Генерални секретар Лиге социјалдемократа Војводине (ЛСВ) Бојан Костреш казао је, коментаришући Пајтићев позив, да се та странка неће сабирати да би се прешао цензус.

Лидер Левице Србије Борислав Стефановић изјавио је да та странка неће улазити у „цензус коалиције“.

Један од оснивача Мађарског покрета Тамаш Корхец рекао је за РТВ да ће тај покрет у петак одржати конференцију за новинаре и да за сада нема коментар на данашњу изјаву лидера ДС.

ФоНет