Бојан Пајтић: Око 20 странака је позвано на договор о заједничком опозиционом блоку

Председник Демократске странке (ДС) Бојан Пајтић изјавио је данас да је око 20 странака позвано на договор о заједничком опозиционом блоку у уторак, 19. јануара и да ниједна од тих странака није одбила позив.

„Колико знамо, доћи ће сви. Позитивна вест је да су ЛДП и СДС прихватили ту врсту иницијативе и ми ћемо са задовољством бити домаћини у уторак“, рекао је Пајтић на конференцији за новинаре у Београду.

Он је навео да је једини услов за странке да неће ући у коалицију са лидером Српске напредне странке Александром Вучићем ни пре ни после избора.

„Толико се зло надвило над Србијом да пуног срца, са чистим намерама и празног папира улазимо у разговоре, са најбољом вољом да се договоримо како да сменимо Александра Вучића и тај режим“, додао је лидер ДС.

Он је навео да је ДС свесна да са око 11 одсто не може сама да победи Вучића.

„Немамо ништа против Александра Вучића као човека. Нек је он жив и здрав, али не треба да води државу, јер очито то не уме и увео је један принцип који је неприхватљив, а то је концентрација власти у једним рукама. Да су то најбоље руке на свету, то је потпуно неприхватљиво и зато морамо да мењамо и економски и политички систем у Србији“, казао је Пајтић.

Упитан да ли је услов за опозицију да он буде кандидат за премијера, Пајтић је одговорио да то није битно, јер првобитна идеја мора бити да победе на изборима и смене Вучићев режим.

ДС је позвала све странке које не желе да сарађују са Вучићем и које су проевропски оријентисане, као и програмски сличне са ДС-ом да заједно наступају на наредним изборима, али да потпишу да неће сарађивати са СНС након избора.

Бета