Француски посланик из редова Националног фронта у Европском парламенту тражи да се преиспита независност Косова

Француски посланик у Европском парламенту поднео је амандман на извештај Дејвида Мекалистера о напретку Србије у ком тражи да се преиспита независност Косова, као и учешће појединих држава ЕУ у бомбардовању СРЈ 1999. године

Европски парламентарци уложили су чак 190 амандмана на предлог резолуције о напретку Србије који подноси известилац Дејвид Мекалистер, а и овога пута највећи број стигао је из Хрватске – чак 24 амандмана из Загреба траже да се пред Београд ставе додатни услови од решавања питања границе и сукцесије, до повратка културних добара и заштита права хрватске мањине.

Ипак да нису сви амандмани негативни за Србију доказује онај који је поднео француски посланик Жан-Лук Шафхаусер, члан партије Марин Ле Пен.

Он је наиме поднео амандман на извештај Дејвида Мекалистера, а који се тиче напретка Србије и у њему захтева да се преиспита проглашење независности Косова и бомбардовање СРЈ 1999. године, као и да се посебно обрати пажња на учешће у овим активностима појединих земаља ЕУ.

Подсетимо чак 24 амандмана поднела је Хрватска на извештај Дејвида Мекалистера о напретку Србије, а у њима се тражи преиспитивање рехабилитације Драже Михаиловића, не угрожавање аутономије Војводине, као и да Србија унапреди свој приступ према решавању избегличке кризе.

Курир