ДАЧИЋ УВЕРЕН: СНС и СПС ће освојити најмање 60 одсто гласова

Министар спољних послова и председник Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић изјавио је данас да упркос најавама уједињавања опозиције, на предстојећим републичким изборима очекује да партије које чине актуелну владу добију више од 60 одсто гласова, а опозицији поручио да „дупло голо не може донети ништа ново“.

Ивица Дачић (Фото: Танјуг принтскрин)

Дачић је, одговарајући на питања новинара, рекао да Влада Србије, упркос расписивању избора, наставља своје редовне активности несмањеним жаром и снагом све до одржавања избора, па и после тога.

– Нема потребе да Влада Србије смањује своје активности, пошто сам убеђен да ће после избора наставити своје активности. Убеђен сам да ће листа господина Вучића, СНС и њихови коалициони партнери и листа коју ћу ја водити са нашим коалиционим партнерима, имати сигурно најмање 60 одсто мандата у републичкој скупштини – рекао је Дачић.

Када је реч о уједињавању опозиције, лидер социјалиста је истакао да није довољно само ујединити се, већ да је ту важно и питање квалитета, понуде и алтернативе.

– Неки говоре да се овде одлучује о европском или проруском путу. Влада Србије водила је успешну политику, и даље смо на европском путу, отварамо поглавља, али имамо добре односе са Русијом, Кином и осталима, док истовремено штитимо наше националне интересе – рекао је Дачић.

Он је навео да је то резултат доследне политике актуелне владе.

– Зато, не бих желео никога да вређам, али понекад ми се чини да су људи у опозицији мало помешали лончиће. Кажу да ћу да идем у опозицију. Идем на изборе не да бих био у влади у сенци, јер су они мајстори за владу у сенци. Дупло голо не може да да ништа ново, и могу да се уједињују колико хоће – истакао је Дачић.

На питање шта очекује од наступа Србије на економском форуму у Давосу, Дачић је одговорио да ће премијер Александар Вучић на том форуму имати низ билатералних сусрета са европским званичницима и представницима бројних институција.

– У том погледу, премијер је рекао да ће искористити време у Давосу да разговара чак и о мигрантским темама са европским званичницима – рекао је Дачић.

Танјуг