ПОКРЕТ „ДОСТА ЈЕ БИЛО“: Ер Србија у 2014. направила историјски губитак од 75 милиона евра!

Покрет „Доста је било“ је је крајем прошле године поднео Агенцији за борбу против корупције иницијативу за покретање поступка против директора Управе за јавни дуг Бранка Дрчелића због сукоба интереса.

Саша Радуловић (Фото: dostajebilo.rs)

Наиме, како је објашњено Дрчелић истовремено сервисира јавни дуг „Ер Србије“ у својству директора Управе за јавни дуг и контролише пословање као члан Надзорног одбора „Ер Србије“, што Закон о Агенцији за борбу против корупције забрањује.

„Доста је било“ истиче да је у свом финансијском извештају за првих девет месеци прошле године Аеродром „Никола Тесла“ објавио да је држава Србија 2014. године, преко Управе за јавни дуг, на себе преузела плаћање дуга „Ер Србије“ према „Аеродрому“ у износу од 4,2 милијарде динара чиме се омогућило да се прикаже да „Ер Србија“ послује позитивно и да је остварила нето профит од 2,7 милиона евра, а заправо је у 2014. години направила историјски губитак од 75 милиона евра.

„Подсећамо да је држава Србија у 2014. години ‘частила’ Ер Србију и арапски Етихад субвенциjом тешком 71 милион евра“, подвлачи „Доста је било“ у свом саопштењу.

Правда