ЂУРЂЕВ СРПСKА ЛИГА О ИЗБОРИМА: Вучић Србију уписује у светску историју по глупости

Александар Ђурђев оснивач Српске лиге поводом најаве нових парламентарних избора, у свом писму обратио се Александру Вучићу да Србију тим чином уписује у светску историју по глупости и да нема више легитимитет да се поново кандидује на изборима.

12319798_1156489401046628_790159611_n

– Нико нема што Србин имаде. То је показао ових дана и наш премијер, јер оно што је он направио, не да се, што он воли да каже, није десило у новијој историји. Никад и нигде се није десило да премијер који је на пола свог мандата и који има апслотну већину своје странке у парламенту поднесе оставку. За неупућене по нашем уставу председник државе расписује изборе пре времена, ако нико нема већину у парламенту, каже у свом писму Ђурђев и додаје:

– Дакле, премијер који је добио од својих грађана апсолутну подршку сада подноси оставку, зашто? Зато што му није пријатно да га опозиција критикује, па то је посао опозиције да критикује и критиковаће и нову владу, можда зато што га медији нападају, па посао новинара је и да критикују, а новинских кућа да информишу, али и да дају свој политички суд, наглашава лидер Српске лиге и додаје:

– Свуда у свету се зна које су новине конзервативне које левичарске које подржавају коју политичку опцију, само код нас се сви праве да морају бити аполитични што је наш апсурд зато што хоће да очисто своје редове. Па господине премијеру то народ не занима и народ не треба да плаћа ваше велико спремање. Kроз историју било је премијера који су подносили оставке средином мандата, разлози су били од неког ванредног стања до неуспелих реформи, или лоших ефеката реформи и скоро у 99% случајева ти премијери који су поднели оставке нису се више кандидовали јер је апсурдно да се поново кандидују а показали су се неспособним, истиче Ђурђев и закључује своје обраћање:.

– Премијеру вашом оставком сте поручили да нисте кадри спровести задатке које сте обећали испунити зато више немате легитимитет да се сада опет кандидујете. Овим вашим чином уписујете Србију у светску историју по глупости. Премијеру не можете бити опет премијера, рекао је у свом писму лидер Српске лиге.

Курир