Војислав Шешељ: Подржаћемо Вучићеву Владу

Председник Српске радикалне странке Војислав Шешељ најавио је да ће та странка на предстојеће изборе ићи сама, јер никада не прави предизборне коалиције, али најавио могућу коалицију са СНС-ом, чим се Вучић одрекне ЕУ. Ниједан други услов, попут заустављања одрицања од Косова, Шешељ није поменуо.

vojislav-seselj-fonet-790x476

 

Он је додао да после избора неће правити коалиције са прозападним странкама, али да би СРС могла да подржи владу Александра Вучића ако се одрекне ЕУ.

– Оно што ми непрекидно нудимо годину и два месеца то је понуда Вучићу да се одрекне ЕУ, да се оријентише према Русији и у том случају могли бисмо подржати његову владу без икаквих предрасуда, рекао је Шешељ у интервјуу за радио Спутњик.

Узимајући у обзир како су Вучић и Вучићевић почели преко “Информера” да блате шефа Мисије Европске уније у Србији Мајкла Девенпорта, ускоро можемо да очекујемо и тај сценарио.

Међутим, није Шешељ баш стриктан по том услову око Европске уније. Он га свакако подржава откако се вратио из Хага. Зато никада ни не критикује Вучића у јавности, а од недавно је престао да блати и Томислава Николића. Изгледа да Шешељ само ради по нечијем налогу.

„СНС најјачи, ми имамо преко 20 одсто“

Шешељ сматра да су напредњаци још увек најјача странка и да ће вероватно и на предстојећим изборима бити најјачи, али да не верује у истраживања јавног мњења по којима СНС тако дуго може да има 51 до 52 одсто подршке.

Лидер радикала тврди и да је његова странка у успону и да има “преко 20 процената упоришта у бирачком телу”, објављено је на сајту Спутњика.

Шешељ је рекао да ће радикали на изборе наступати са паролом “Србију у сигурне руке” и да ће кроз кампању желети да промовишу што ближу интеграцију са Русијом.

Он каже и да њихова кампања, имајући у виду да је странка материјално најсиромашнија, неће бити скупа, али да ће бити веома интензивна и да ће се ићи од врата до врата.

Телепромптер -танјуг