Захваљујући младим српским математичарима, избегнута велика трагедија!

После финалног меча Србија-Црна Гора и златног одличја наших ватерполиста, приређен је дочек ватерполиста и младих математичара, који су на Међународној олимпијади у Kазахстану освојили 6 медаља. Све је било спремно, народ је нестрпљиво чекао наше ватерполисте и математичаре. Међутим, на балкону Скупштине Града, могли смо видети само ватерполисте.

sajt_6-681x256

Шта се то десило, па да млади математичари нису виђени на балкону?

Одговор је убрзо стигао из кабинета председника Томислава Николића.

– Ти момци су хероји! Неизмерно им хвала, јер су спасили многе животе и не смемо ни да помислимо шта би било да није било њих.

– Таман пред излазак, математичари су нам пришли и рекли да тераса не би била безбедна ако би и они изашли. Одрадили су оно што најбоље знају, а то је оно њихово сабирање или већ шта раде. Израчунали су да маса пута инерција пута површина… или тако нешто, то није мој фах, да није безбедно за толики број људи. Одмах су нам рекли да се они одричу терасе у корист ватерполиста. Зар то није сјајно? Сви смо се најежили и пустили коју сузу, јер се такви херојски потези не виђају сваки дан.

– Из захвалности према математичарима, Власт је рекла да ће им обезбедити јутарњи излазак на терасу, да у миру могу да виде како изгледа поглед са Градске Скупштине, али то није све – ангажовали смо се да им обезбедимо обичне оловке, гумице, шестаре и лењире, пошто се сећам још из Основне школе, да је то ђацима најпотребније. То је најмање, а најбитније што ова Власт може да им пружи. – наводи се у званичном саопштењу председничког кабинета.

Извор је сатирични сајт ЗИЦЕР