Сремска Митровица: Оставила четворо деце и скочила у реку!

Добрија Савић, бака Слађана Савића, чија се супруга Јована убила скоком с моста: Лечила се на неуропсихијатрији. Бацила се у Саву само четири дана након отпуста

012 (3)_620x0

ТО јутро ништа није указивало на то да ће она себи урадити нешто нажао. Рекла је мени и деди да иде у амбуланту, на преглед. Позвала је такси, села у кола и отишла. На путу ка Сремској Митровици возачу је рекла да се заустави код пешачког моста и ту је изашла. Мало касније бацила се у хладну Саву. Како је нико није зауставио, спречио…?

Овако, за „Новости“, почиње причу Добрија Савић (76), бака Слађана Савића (34), чија се супруга Јована (21) у среду ујутру убила скоком с пешачког моста који спаја Мачванску и Сремску Митровицу. Тело жене из Ноћаја код Сремске Митровице, иначе мајке четворо деце, ни у четвртак није пронађено.

– Очекивали смо да ће њено здравствено стање кренути набоље, на ово нисмо ни помишљали – наставља Добрија. – Сада на свако звоно телефона очекујем суморну вест о проналажењу снаје.

Јована је шест година у браку са садашњим супругом, с којим има троје деце, од пет, четири и три године. Из првог брака има дете од шест година, и оно је код оца. Бака Добрија каже да је брак с њеним унуком на почетку био добар.

ПАЗИ НА ДЕЦУ БАКА Добрија и деда Радослав (82) кажу да је Јована, пре скока у реку, послала СМС поруку супругу. – Написала му је: „Пази на децу, ја ћу да скочим у реку“ – кажу старији Савићи.

– Временом, посебно задњих годину дана, све се изменило, и кренуло низбрдо – прича старица.

– Почетком јануара ове године, покушала је да исече вене. Због деце је пристала да се лечи… Задњих 15 дана била је на неуропсихијатрији. Само четири дана откако је изашла из болнице, и ето шта је направила.

После ове трагедије, која се догодила у породици Савић, радници Центра за социјални рад у Сремској Митровици децу су сместили у хранитељске породице.

– Рекли су нам да су деца привремено смештена, како не би преживљавали сав овај стрес. Шта ће бити даље, како ће унук сам са децом не знам. Деда и ја смо стари, колико будемо могли помоћи ћемо му – каже Добрија.

Новости