Бабић: И СПС ће се придружити странкама против Вучића

Шеф посланичког клуба СНС Зоран Бабић изјавио је данас да ће сви наступити заједно како би на предстојећим изборима победили напредњаке и Александра Вучића и да ће се тим странкама придружити и СПС.

„Наступиће сви заједно само са једном платформом, циљем и политиком, а то је победити Вучића и зауставити Србију на реформском курсу и свему што су влада и премијер урадили. Ту ће се спојити сви, ДС и Двери, ту ће се спојити и СПС наравно“, рекао је Бабић.

Он је гостујући на ТВ Пинк казао да ће предстојећи избори показати разлику између људи који живе од политике и оних који живе за политику, а да Вучић и СНС желе кроз ту политику да реформишу друштво и омогуће бољи живот у Србији.

зоран бабиц

www.mc.rs

„Спојиће се на било чему, не на нестраначкој личности, већ на свим оним бенефитима које власт у њихово режији доноси, а то су добре комбинације личног богаћења, да опет тајкуни воде владу и нашу државу и да кроје законе који њима одговарају“, навео је Бабић.

Он је, одговарајући на питање новинара зашто очекује да се СПС, као коалициони партнер СНС, уједини са странкама које ће заједно наступити против владајуће странке, рекао да се на пример високи функционери СПС сликају са онима који су узвикивали погрдне речи пред камерама на рачун Вучића.

Бабић истиче да за то нико из СПС није одговарао.

Шеф посланичког клуба СНС је навео да и почасни председник СПС Милутин Мркоњић, који је рекао да је СНС само прекречила Прокоп, жели да девастира оно што је Вучићева влада урадила.

На питање да ли је СНС тражила одговорност за иступе функционера СПС-а, Бабић је нагласио да се СНС никада неће бавити притисцима на коалиционе партнере и да свако има право да формира своју политику.

„Политика коју спроводи Вучић има већу подршку него сви они заједно да се скупе“, поручио је Бабић.

Танјуг