СНП: Грађани Српске имају право на референдум

Последњи покушаји криминализације председника Републике Српске који, преко Тужилаштва Босне и Херцеговине, чине представници централних власти из Сарајева и део опуномоћеника тзв. међународне заједнице у БиХ, представљају директан удар на Републику Српску – сматра Српска народна партија (СНП).
10420637_10206802954011304_986973950_o

Тужилаштво БиХ је само обичан пион који се користи у циљу потпуне унитаризације БиХ, супротно постулатима Дејтонског споразума на којима је БиХ настала. У конкретном случају, најава претреса објеката у којима ради председник Српске, од стране СИПА и Тужилаштва, тј. заједничких органа БиХ који су формирани противно вољи српског народа, представљала би брутални удар на институције и интегритет Републике Српске.
СНП закључује да је на делу отворена претња институцијама Српске и упозорење шта би све још могло да снађе овај конститутивни ентитет БиХ, уколико у Српској буде организован референдум о раду Суда, Тужилаштва и Уставног суда БиХ.
Став СНП је да грађани Српске имају право на своје народно изјашњавање и да им то њихово легално и легитимно право нико не сме да ускраћује.