Ненад Поповић код Обаме

Председник Српске народне партије Ненад Поповић борави у тродневној посети Сједињеним Америчким Државама где ће одржати низ састанака са представницима америчког Сената и Конгреса, као и званичницима америчког Стејт дипартмента. Током боравка у Вашингтону Поповић ће учествовати и на традиционалном ”Молитвеном доручку” који организује председник Сједињених Америчких Држава.

564564545674

Поповић ће на састанцима са америчким званичницима изнети позиције СНП о мигрантској кризи, где ће инсистирати на томе да неконтролисани прилив миграната на европски континент представља велику безбедносну претњу за читаву Европу, те да Србија треба да посегне за постављањем физичких баријера на својим јужним границама, као што је то Америка урадила на граници са Мексиком.

 

Председник СНП ће разговарати и о потреби да тема српске имовине на КиМ хитно буде стављена на агенду свих међународних разговора који се воде о Косову и Метохији како би својина државе и грађана Србије на КиМ била заштићена.

 

Приликом сусрета Поповић ће нагласити и да је очување Републике Српске у оквирима Дејтонског споразума гарант мира и стабилности читавог региона и један од најважнијих националних интереса Србије.

 

На састанцима ће се разматрати и начини за унапређење економских односа Србије и САД.