Блиц: Покрет „Доста је било“ излази сам на изборе

Покрет „Доста је било“ и Левица Србије највероватније неће изаћи заједно на изборе.

Како „Блиц“ сазнаје, Саша Радуловић и Борислав Стефановић ће се ипак састати у понедељак, али су шансе да се договоре о коалицији минималне. Стефановић је позвао Радуловића на разговор јер, како каже, добро је да се покрети и странке који су против власти удруже уколико за то постоји било каква шанса.

– Разговараћемо и покушаћемо да се договоримо. Наравно, не гарантујем да ћемо у томе успети. Ми не инсистирамо на било чему, свесни смо програмских разлика, па ћемо видели да ли је могуће неко усаглашавање – каже Стефановић за “Блиц”.

Он каже да ће Левица Србије прво разговарати са Покретом ДЈБ, а затим и са другим покретима и странкама мањина.

У покрету Саше Радуловића су потврдили за “Блиц” да су у контакту са Стефановићем, али да коалиције неће бити.

– Сарадња због преласка цензуса није у игри, уверени смо да ћемо сами успети у томе. Као и пред остале, и пред Стефановића ћемо изаћи са понудом: подржите грађанску листу и програм од 20 тачака, оставите идеолошке разлике по страни на годину дана. То, међутим, нико досад није прихватио јер им не иде у прилог да се обелодани како троше јавни новац, кога запошљавају и слично – кажу за “Блиц” у Покрету ДЈБ.

Проевроска опозиција у три до четири колоне

Опозиција без странака деснице ће на ванредне парламентарне изборе изаћи у најмање три колоне. У једној ће бити ДС са Новом странком Зорана Живковића, странкама Верољуба Стевановића, Душана Петровића и Бошка Ничића. СДС Бориса Тадића ће у коалицију са ЛДП-ом и ЛСВ-ом, док ће Радуловић и Стефановић највероватније одвојено.

Блиц