НИКОЛИЋ О ИЗБОРИМА: Верујем да ће СНС остати на власти

Председник Србије Томислав Николић изјавио је да верује и жели да Српска напредна странка (СНС) остане на власти и након наредних избора али и додао да мисли да је немогуће да се власт формира без коалиције са неком странком.

toma-nikolic

-Мислим да је немогуће формирати власт без коалиције. Не би било ни превише мудро, па и не ваља да све странке, осим једне, остану у опозицији, рекао је Николић за недељник НИН.

Николић је додао да сматра да је Социјалистичка партија Србије (СПС) до сада била коректан партнер у Влади Србије.

-Да ли ће Александар Вучић и СНС после избора одлучити да поново иду са СПС или неком другом странком, то ће бити њихов избор а не мој, рекао је Николић и додао да се он не меша ни у састав Владе ни у посланичку листу.

Он је такве тврдње појединих медија одбацио као бесмислице.

Избори ће бити расписани у року

Председник Владе Србије Александар Вучић изјавио је данас да ће ванредни парламентарни избори у Србији бити расписани у року.

-Избори ће бити расписани у року, нећете дуго чекати на то. На време смо свима најавили да имају довољно времена да се уједине, да припреме тактике за победу, а на народу је да изабере.

Позвао све странке да изађу на изборе

– Замолио бих вас да изађете на изборе и демократски учествујете и победите, само ако то буду грађани тако рекли – нагласио је Вучић.

Он је рекао да не зна ко ће да победи, али да је сигуран да грађани Србије не желе да тапкају у месту, враћају се у прошлост, већ да иду у будућност и да желе бољи живот.

Правда