ОБАМИ ПРЕТИ СУЂЕЊЕ У ХАГУ: Амерички грађани га криве због ратних злочина (ВИДЕО)

Америчкој влади упућена је петиција да се председнику Бараку Обами суди пред Међународним кривичним судом у Хагу за злочине против грађана САД и целог света.

374611_1

Петиција је поднета преко сајта Беле куће, а досада ју је потписало око 4.000 људи. Да би била узета у обзир потребно је да је до 9. марта потпише 100.000 људи.

У тексту петиције се наводи да се „тражи осуда ратног злочинца Барака Обаме и суђење пред МКТ”.

Према ауторима петиције, Обама је „крив за злочине, не само против америчких грађана, већ и целог света,„ наводе аутори петиције.

Они сматрају да је Либија уништена због Обамине агресије, а да у Сирији његови агенти обучавају, финансирају и организују терористичке групе.

Реч је о једној од бројних петиција на сајту Беле куће. Администрација на овај начин омогућава грађанима да јој се директно обрате по питањима која их занимају.

Од тренутно отворених петиција, највећи број гласова, преко 317.000, добила је петиција да се Обама појави у емисији комичара Била Мара на каналу ХБО, а друга је петиција да се укину санкције Судану која има 69.926 потписника, преноси Танјуг.

Обамине присталице покренуле су пре пар година петицију да му се омогући имунитет за злочине које би могао бити оптужен.

Ово није први пут да се Обами суди за ратне злочине, пре две године организација под називом “Руселов трибунал“ британског филозофа и писца Бертранда Русела, која се у почетку бавила злочинима у Вијетнаму, одржала је јавно суђење председнику САД за злочине у Донбасу.

Танјуг, Ослобођење.рс