Синиша Мали: Док сам ја градоначелник, неће бити гладних!

Четири фирме су се пријавиле на конкурс за јавну набавку и сада се надмећу у квалитету хране – рекао је данас градоначелник Синиша Мали социјално угроженим особама на пункту Народне кухиње у Раковици.

Он је додао да ће од данас „свих 40 пунктова народне кухиње у Београду биће снабдевено храном“ и да ће бити обезбеђени оброци за социјално угрожене.

Мали је поново истакао да је „ноторна лаж да се укидају народне кухиње“ док је он градоначелник и да „нико неће бити гладан“.

Градоначелник је додао и да је град реаговао и исплатио по 5.040 динара по кориснику, како би могли да купе храну, док народне кухиње не буду снабдевене.

Мишљења корисника о отварању народне кухиње социјално угрожених у Раковици су била подељена. Наиме, док су једни са радошћу дочекали вест да кухиње поново раде, други су коментарисали да је за њих новац боља идеја.

Јова који се од 2011. године храни у народној кухињи истиче да му новчана помоћ много „боље дође“ јер не ради нигде.

– Оброци у кухињи су мали, један оброк који добијамо није довољан да се нахранимо. Новац би лакше расподелио и јео бих шта ја желим – рекао је Јова нашим репортерима.

Међутим, Љубомир каже да је 5.000 динара за месец дана мало, јер са тим новцем „не мозе да издржи цео месец“.

– Увек ћу одабрати храну као опцију. Јер је укусна и боља од пара – рекао је он.

Блиц