Српски отаџбински фронт Синише Ковачевића приступио коалицији Родољуби

M235467

Данас  је на Сретење  у медија центру Удружења новинара Србије потписан споразум о јачању коалиције Родољуби, којој је приступио Српски отаџбински фронт Синише Ковачевића.

Тачке уједињења и смернице заједничког деловања дефинисане су у две основне тачке:

СНАЖНА СРБИЈА

Суверена, снажна и уједињена држава, са владавином права и моралном политиком, организована тако да обезбеди благостање свих грађана, са развијеном пољопривредном и иидустријском производњом, стварном демократијом и социјалном правдом, снажном одбраном, заштићеном породицом са више деце, отворена и спремна за равноправну сарадњу са свима у свету.

M235448

САВЕЗ СА РУСИЈОМ

Озваничен Споразумом о савезништву и заједничкој одбрани, утемељен на вековима духовног јединства и заједничке борбе, као основа самосталности Србије и заједничких развојних пројеката, али и као фактор мира, стабилности сарадње на Балкану, у Европи и свету.

 

Драган Тодоровић председник Источне Алтернативе и један од лидера коалиције истакао је следеће:  ,,Ми Родољуби осећамо страх и бригу за државу. Србија свакодневно тоне, ми морамо урадити све да је зауставимо на том путу. Вучић је потписао споразум са НАТО пактом, Србија окупирана. До сада смо били незванични  сервис  НАТО пакта а ово сада је отворена издаја. Данас се уједињујемо са Српским Отаџбинским фронтом  како би стварањем што ширег фронта спречили даље потонуће Србије.“

M235432

Истакнути драмски уметник Синиша Ковачевић приступање коалицији Родољуби образложио је на следећи начин : „Србија није слободна, најпреча обавеза сваког мислећег човека је да дођемо до те слободе.  Са великим идеалом приступамо савезу Родољуби, верујем да ћемо наредних дана заједно бити сведоци још већег окупљања просвећене деснице, како би овој власти понудити реалну алтернативу. Живимо у времену у коме се води борба за опстанак овог народа и ове државе.  Дати све странцима је један једини економски концепт данашње власти.  Насупрот томе, сматрам да је економски опоравак Србије могућ једино ако будемо стварали породичне послове, мала породична предузећа, породичне фабрике.  Неоколијални систем нам ставља окове а од нас се очекује да се радујемо.“
.M235465

Социолог Бојан Панаотовић,  члан председништва Српске лиге, изразио је задовољство због приступања СОФ-а коалицији Родољуби.

Циљ наших организација да просвећујемо грађане а не да их заглупљујемо. Част нам је да овом савезу приступа човек из чијег чак и телевизијског интервјуа свако може толико тога да научи. Данас наша деца уче од Кристијана  Голубовића и старлета а не од књижевника, то морамо променити, морамо због опстанка нашег друштва. – истикао је Панотовић.

Председник Српске Лиге  Александар Ђурђев, најавио је даље сабирање коалиције Родољуби,  у наредном периоду:  ,,Сабирање ће се наставити  и евроскептични, родољубиви и проруски бирачи имати своје представнике у парламенту.“