Вучићев ријалити звани Србија!

Службеници наше амбасаде у Сирији Слађана Станковић и Јовица Степић погинули су у нападу америчких ловаца ф-15 на упориште Исламске државе у Сабрати и то не задуго после потписивања споразума о сарадњи између Србије и НАТО којим смо и формално постали окупирани. У пракси видимо како то изгледа. Америка не мари за жртве и спремна је да ради једног убије њих 40 међу којима су били и наши отети грађани. Према званичним информацијама преговори само што нису успели, али тако је речено и много пре.

IMG_20160221_143516

Треба поставити питање ко је овде заиста одговоран, како се наводи у саопштењу коалиције Родољуби.
Ова драма је започета још 8. новембра 2015. године, а 9. новембра 2015. године премијер Србије Александар Вучић је дао изјаву да је разговарао са званичницима Либије и да се очекује позитиван расплет за 48 сати. Више пута је обећавао тих 48 сати. Од тада до сада је прошло више од 3 месеца. На сву жалост са трагичним исходом који су направили амерички пријатељи премијера Александра Вучића које је он недавно описао као заштитнике српских грађана на Косову и Метохији.
Али ни ово није могло да прође без његове драматизације на конференцији за штампу. Навео је са којим службама смо све сарађивали да би ослободили наше отете држављане. Очигледно да је покушао да прикаже да је нешто радио и да на тај начин без икаквог срама скине одговорност са себе. Речено је да је постојала координација са свим америчким службама, али како је онда могуће да смо ми нешто знали, а они нису? Такође, после 3 месеца сазнајемо да су тражили откупнину. Ако су тражили паре зашто нису дате или је Србија требало поново да путем СМСа скупља тражену своту јер по обичају нема се пара за живот, али има за бахаћење?
Шта затим премијер Александар Вучић изјављује?
„Наши односи са САД су поправљани у последње време… Али нисам спреман, ни храбар, за то да те односе заоштравамо, јер су нама САД потребне. Лако је од Америке направити непријатеља, као што имају идеју неки генији, за које знам да и нису баш храбри“.
Очигледно да му је лакше да од руских пријатеља направи непријатеље.
Свој кукавичлук правда нападањем других. Српска историја не познаје да је на челу Србије постојао овакав човек који је храбру и часну прошлост наших прадедова, посрамио оваквим делима. Време је да на чело Србије дођу људи који имају храброст.

bpyRjbS
Коалиција Родољуби упућује искрено саучешће породицама настрадалих, са чврстим обећањем да након победе на изборима кривци из садашње власти неће проћи некажњено.