ТРАМП ИЗАЗВАО ПОТРЕС У АМЕРИЦИ: „Куле близнакиње“ су срушили Бушови пријатељи! (ВИДЕО)

Trump-236

За време интервјуа са Андерсоном Купером за ЦНН, републикански кандидат за председника Доналд Трамп је рекао да је бивши председник Џорџ В. Буш лагао о оружју масовног уништења у Ираку и да је започео рат у Ираку под лажним изговором.

Донал Трамп је обећао да ће, уколико постане председник, испитати догађаје од 11. септембра 2001. године, али и чињеницу да је Бушова администрација започела рат у Ираку како би се отарасила Садама Хусеина.

Трамп је рекао да је одлука за започињање рата са Ираком једна од најгорих одлука које су донесене у историји. Он је такође рекао да жели да сазна зашто је неким Саудијцима омогућено да напусте САД и да се врате у Саудијску Арабију након напада 11. септембра 2001. године.

Он верује да су отмичари авиона били саудијског порекла и да стога не разуме зашто је администрација Џорџа Буша одлучила да нападне Ирак и њиховог лидера Садама Хусеина.

 

 

Он је рекао да ће његова администрација у будућности прегледати све поверљиве документе и истражити тајне из прошлости које су довеле до проблема у садашњости.

Тероризам на Блиском истоку сада више није опасност само за Америку, већ и за Русију, Азију и Далеки исток, а врло је вероватно да ће све глобалне силе бити увучене у сукобе.

У међувремену, такозвана идеологија Исламске државе се шири и угрожава свет попут рака, углавном захваљујући екстремној интерпретацији ислама коју промовишу Ал Каида и њени наследници, у које спада и ИСИС.

Wебтрибуне.рс