Траже контроле таксиста

ОЏАЦИ – Регистровани таксисти из Оџака су протесном вожном око зграде општине упозорили власт да очекују енергичније инспекцијске контроле нелегалних таксиста који им краду муштерије и узимају новац.

Звуци сирена су само упозорење да се нешто предузме јер обећања трају још од 2008. године, кажу оџачки таксисти. О њиховим проблемима писале су новине, општинари обећавали, али ништа се не мења.

TAXI in Ljubljana, Slovenia

Сваког дана пред њиховим очима нелегални такси превозници узимају новац у сивој зони и ником ништа не плаћају, тврди Далибор Бећиревић

Давор Стојисављевић, од 2005. године каже да су му месечне обавезе 12.000 динара, и пита се колико је општина изгубила новца због нелегалних таксиста.

Шпиро Шоргић, начелник општинске управе каже да не разуме протест таксиста, јер инспекција ради свој посао.

„Ја сам у суботу издао налог да инспекција изврши контролу у сарадњи са полицијом и сви мнорају бити свесни да је то процес“, каже Шпиро Шоргић, начелник општинске управе Оџаци.

Пуно је обећања било, али са сивом економијом се још нико није успешно изборио.

Један саобраћајни инспектор за општину је мало, као што су мало и четири инспектора рада за цео западнобачки округ. Они треба да контролишу више од 4000 правних лица који посолују легално, па је очигледно да за нелегалне немају времена.

www.rtv.rs