Вучић уопште не крије да безрезервно верује Американцима – Пентагону и ЦИА

АМБАСАДОР САД МУ ПРЕНЕО ДА ВАШИНГТОН НИКАКО НИЈЕ МОГАО ДА ЗНА ДА СУ НАШИ У ЗГРАДИ КОЈУ ЋЕ ГАЂАТИ

72277_1

  • „Ми смо више пут уз помоћ ЦИА и њихове сарадње са ФБИ откривали локације где су се у Либији налазили наши људи. Међутим, изгледа да су они у последњем тренутку променили место где су их држали. Неколико километара је у питању и то је оно у шта нас уверавају амерички званичници”, рекао је премијер
  • ФАКТИ: Вучић преноси оно чиме му Американци „пуне уши”. А то чине они за које се поуздано зна да су намерно разорили болницу Лекара без граница у авганистанском граду Кундузу. Само, премијеру н на памет не пада да ови који су у Кундузу тукли своје још мање разлога имају да штеде Србе. И још: ако су поводом Кундуза и својих безочно лагали – а лагали су – да ће још више, ако им је потребно, лагати поводом Срба. Па макар они били Вучићеви

ПРЕМИЈЕР Александар Вучић каже да је имао више разговора са америчким званичницима и са амбасадором САД у Београду Кајлом Скатом о настрадалим српским грађанима у Либији.

Србија је, како премијер каже за РТС, добила уверавања да америчка страна никако није могла да зна да се двоје држављана Србије налазе на простору који је био бомбардован.

„Ми смо више пут уз помоћ ЦИА и њихове сарадње са ФБИ откривали локације где су се у Либији налазили наши људи. Међутим, изгледа да су они у последњем тренутку променили место где су их држали. Неколико километара је у питању и то је оно у шта нас уверавају амерички званичници”, рекао је Вучић у Лондону.

Како је рекао, све што се сазна и добро је да се сазна, али наводи да му је тешко да учествује„у разним суманутим теоријама, болесним теоријама завере”.

„Посебно зато што видите да ти људи који у томе учествују, да им није ни жао ни криво ни тешко због смрти ових људи, већ им то служи за њихова приватна партијска и политичка поткусуривања. То ужасно лоше говори баш о тим људима, а не о свему што се догодило”, истакао је Вучић.

Службеници амбасаде Србије у Либији Слађана Станковић и Јовица Степић погинули су у америчком бомбардовању упоришта Исламске државе у граду Сабрата у Либији.

Станковић и Степић отети су у либијском граду Сабрата у новембру 2015. године, из колоне возила у којој је био амбасадор Србије Оливер Потежица.

Тањуг