Захарова: Намећу Србима стокхолмски синдром, то је посебна НАТО перверзија!

Погибија двоје службеника српске амбасаде у Либији дешава се на позадини покушаја Запада да ту исту Србију увуче у НАТО, што је својеврсно наметање стокхолмског синдрома, када жртве терате да вас заволе, оценила је портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова.

Марија Захарова (Фото: newsru.com)

Захарова је, гостујући у емисији на тв Русија, упозорила на опасну тенденцију Запада да почне нови круг оптужби против Русије да је наводно бомбардовала болницу, а онда се дешава буквално следећег дана да снаге коалиције уништавају или болницу или убијају цивиле.

„Буквално пре пар дана имали смо још једно подметање кроз турске медије у вези са тим да су руске снаге наводно бобмардовале болницу. И шта се десило после два дана? Америчке снаге су бомбардовале циљеве Исламске државе у Либији и том приликом убијена су два службеника српске амбасаде“, навела је она и додала да су се САД извиниле Србији.

Подсетивши да су убијени службеници амбасаде Србије били таоци Исламске државе, она је рекла да је тужно што су ту информацију доставили ФБИ и ЦИА, премда сада негирају да су знали да су се ту налазили.

„Све се то дешава на позадини тога да Запад постепено покушава да увуче ту исту Србију, а Црну Гору већ увелико, у НАТО. Кажу Црногорцима — треба да идете у НАТО, ми ћемо вас заштити ”, рекла је Захарова у емисији „Вече са Владимиром Соловјовом”.

Она је додала да исто то покушавају сада да објасне Србима и упитала:

„Како можете да заштитите земљу када имате информацију да су људи таоци на одређеној територији, а ви их бомбардујете. Каква безбедност, о чему говорите? То је посебна врста понижења, наметање стокхолмског синдрома када терају своје жртве — а они су били жртве, да их заволе и да јавно признају да хоће код њих. То је посебна врста перверзности.“

Спутњик