СНП: Зашто се и даље пропуштају економски мигранти у Србију када их ЕУ више не прима?

makedonija-migranti-reuters-main_1

Поводом најновијег жестоког окршаја групе миграната из Алжира и Марока на београдској аутобуској станици, у коме је један човек озбиљно повређен, Српска народна партија (СНП) захтева подизање мера безбедности у главном граду и на целој мигрантској рути кроз Србију како би се наше становништво заштитило од неконтролисаног излива насиља које прети од миграната.

СНП примећује да и повређени Мароканац и Алжирци који су га напали долазе са подручја у којима није ратно стање и пита надлежне органе откуда мигранти из ових земаља у Србији, када постоји одлука да се у Србију и, даље, у Европску унију, не примају мигранти из земаља које нису погођене ратом.

СНП још од првог таласа миграната са Блиског истока и северне Африке који су почели да пролазе кроз Србију упозорава колика опасност прети од миграната на територији Србије. Данас међусобни обрачун међу тим људима – следе ли сутра, као пре неки дан када је мигрант из Ирака напао продавачицу и ранио полицајца у центру Београда, све чешћи напади на недужне грађане – пита СНП.