Дачић: Убијен отмичар српских дипломата

Министар спољних послова Ивица Дачић изјавио је да је, према информацијама из Либије, јуче у граду Сабрата убијен Абдулах ел Дабаши, који се са својом групом сумњичи за отмицу двоје српских дипломата у Либији у новембру прошле године.

Beograd, 2.januara 2014. - Premijer Srbije Ivica Dacic porucio je danas da vanredeni parlamentarni izbori nisu prioritet, ali da to ne znaci da se plasi izbora, jer i ako ih bude, smatra da ce time biti "zapecacena sudbina opozicionih stranaka". Dacic je novinarima rekao da tema izbora nije aktuelna i ponovio da se prvi potpredsednik vlade i lider SNS Aleksandar Vucic i on slazu da izbori nisu prioritet i da to nije na dnevnom redu, a da li ce biti promenjen odnos politickih snaga to je za neku kasniju raspravu. FOTO TANJUG / ZORAN ZESTIC / nr

Дачић је Бети рекао да је вест о убиству Ел Дабашија објавио лист Либија обсервер и да се очекује званична потврда.

Позивајући се на локалне званичнике, лист Либија хералд објавио је да је Дабаши убијен када су „локални активисти напали кућу у којој је одсео“.

Лист наводи да се за Дабашија тврди да је стајао иза киднаповања двоје српских дипломата, прошлог новембра, додајући да су српске дипломате „убијене у прошлонедељном америчком ваздушном нападу на Исламску државу“.

Двоје службеника српске амбасаде у Либији Слађана Станковић и Јовица Степић отети су у Либији у новембру прошле године, а погинули су прошлог петка. Према налазима обдукције на Војномедицинској академији, погинули су услед детонације.