Директор ЦИА изненадио информацијама и ставовима о Русији

ВАШИНГТОН – Директор ЦИА, Џон Бренан, у интервјуу за НПР, изјавио је да руског председника, Владимира Путина, сматра агресивним, али и да је важно одржати сарадњу руских обавештајних служби и ЦИА.

Dzon-Brenan-500x333

„Америчке обавештајне службе на челу са ЦИА нису прекидале размену информација и сарадњу са руским обавештајним службама. Заједно се боримо против тероризма. Веома је важно сачувати ту сарадњу и не само да је важно сачувати ту сарадњу, него је веома важно ту сарадњу унапредити и подићи на виши ниво.“ – каже први човек ЦИА, Џон Бренан.

Бренан је оценио Путина као „агресивног“, али и очигледно веома способног човека и лидера, истичући да „Русија себе сматра сведржавом“ и као таква жели свој утицај да прошири, не само на суседне земље, него и на друге регионе широм света.

Он је рекао да је сарадња обавештајних служби Русије и САД-а коректна, те да „уколико Русија сазна за опасност која прети грађанима САД-а, то одмах јавља“.

„Исто чинимо и ми уколико оценимо да постоји опасност која може угрозити руске грађане и Русију.“ – тврди Бренан.

Овакав помирљив и позитиван тон Бренанових изјава је изненадио велики део америчке стручне и шире јавности, а интервју је изазвао посебну пажњу.

Правда