ОБАВЕШТАЈНЕ СЛУЖБЕ ТВРДЕ: Припрема се атентат на Додика, а затим и рат у БиХ!

Живот председника Републике Српске Милорада Додика и његове породице је угрожен, а то потврђују обавештајне информације служби које се баве безбедношћу и борбом против тероризма у којима се јасно може утврдити да радикални исламисти сматрају да је Додик највећа препрека успостављању исламске државе у БиХ, упозорио је стручњак за безбедност Џевад Галијашевић.

milorad-dodik-765x510

Галијашевић је нагласио да обавештајни подаци указују да исламисти, вехабије и терористи сматрају да је Додик сметња њиховим тежњама и као политички лидер и као председник Републике Српске, због чега га је потребно уклонити.

„То потврђује и брутални напад Бакира Изетбеговића од 1. октобра 2015. године на председника Српске, када је рекао да се нада и верује да је то што Додик говори само ‘лабудова песма’. То је израз за последњу радњу у животу и најава председникове смрти, политичке, а можда и физичке“, рекао је Галијашевић.

Он је нагласио да су у ту игру, свесно или несвесно, увучени и представници из Републике Српске у институцијама БиХ, који су морали, без обзира на политичке несугласице са Додиком, да одреагују на претње председнику Републике Српске, коју би требало да представљају и штите.

„Они морају да схвате разлику између унутрашње политичке борбе и борбе за одбрану интереса целе једне заједнице, у овом случају Републике Српске, која је у БиХ једина брана снажном продору и реализацији идеја ‘Исламске државе“, истиче Галијашевић.

Он напомиње да оваквим деловањем српски представници на нивоу БиХ, а посебно министар безбедности Драган Мектић и директор Сипе Перица Станић, којима је изгледа стало само до политичког обрачуна са властима Српске, отварају врата урушавању институција Српске, међу којима је посебна мета МУП Српске.

Према његовим речима, на тај начин терористи бивају заштићени док су многи некадашњи припадници војске и полиције Републике Српске предмет монтираних истрага.

„Један од главних циљева фундаменталиста у БиХ, попут Бакира Изетбеговића, је урушавање МУП-а Српске, као безбедносне снаге која можда и једина може да се супротстави тероризму у БиХ. У плановима Сипе и Обавештајно-безбедносне агенције, на чијем је челу исламиста Осман Мехмедагић, разматрају опције и оружаног сукоба са МУП-ом Српске и грађанима који би били спремни да бране политички поредак у БиХ, односно дејтонски положај Српске“, каже Галијашевић.

Према његовим речима, свим тим опасностима својим чињењем или нечињењем доприносе опскурни политички ликови попут Игора Црнатка, Младена Босића, Драгана Мектића или Бранислава Бореновића, који не схватају да њихово политичко деловање не сме да буде само напад на Милорада Додика.

„Не може се цела политичка каријера градити искључиво на основу напада на једну јаку политичку личност, морате нешто урадити и сами, а у корист људи које представљате. Не може се цела институционална структура Републике изједначити с корпуцијом, и да је то све о чему причате, док вам пред очима сваки дан све више јача једна од најорганизованијих терористичких мрежа у Европи“, упозорио је Галијашевић.

Он је додао да поједини политичари из Републике Српске на нивоу БиХ, који су већ потрошили годину и по мандата, а ништа нису урадили за Републику, осим нападања њених институција, неће довека бити на тим позицијама и мораће некад да се „врате у народ“.

„Мисле да мандат гарантује све, углед, снагу и вечност… Мандат је пролазна категорија, а њихова биографија ако овако наставе могла би бити допуњена само издајом и издајничким односом према властитој Републици и народу, као што је то већ сада биографија Бакира Изетбеговића, који је највећи издајник и највећа опасност за мој, бошњачки народ“, истиче Галијашевић.

Према његовим речима, због деловања таквих попут Изетбеговића у БиХ су већ убијани и војници и полицајци, скоро линчован премијер пријатељске земље, а аутоматско оружје из БиХ је убијало по Француској и многим другим државама.

„Из ове земље стотине заведених младића одлазе да ратују за идеју светског џихада, и управо зато је проблем што неки такозвани министар безбедности и руководиоци безбедносних служби своје позиције желе да сачувају нападајући све што долази из Српске, а игноришући стварну опасност“, каже Галијашевић.

Он је напоменуо да се прави проблеми свесно остављају на маргини бруталних напада на председника Српске, а „политички пигмеји“, у маниру заборављених Богића Богићевића, Мирка Пејановића, Мире Лазовића, Татјане Љујић Мијатовић и „разних Комшића“, руше мир и стабилност БиХ, управо онако како је раније рушена у време СФРЈ.

„Отворено руше све институције Републике Српске и проводе искључиву политичку вољу Изетбеговића и обавештајног шљама у Сарајеву, Ријаду и Анкари. Овакве политичке хајке, монтирани судски процеси се скоро увек завршавају ликвидацијама и то треба имати на уму. Милорад Додик је велики државник и лидер и, ако он у својој земљи може бити у оваквој ситуацији, да се брани од страних служби и њихових полтрона, онда тешко нама свима“, закључио је Галијашевић.

 

Интермагазин