Шеф одбоничке групе СНС у Дољевцу прешао у Двери

Шеф одборничке групе Српске напредне странке (СНС) у општини Дољевац Ненад Стојиљковић од данас је члан покрета Двери, а странку је напустио због, како је навео, уласка напредњака у коалицију са људима из криминалног миљеа.

Како је саопштено на данашњој конференцији за новинаре, Стојиљковић је решио да напусти СНС и приступи Дверима након недавног колективног учлањења у СНС председника општине Дољевац Горана Љубића – Међарца и свих 26 одборника владајуће одборничке групе „Покрет за југ“.

„13. фебруара на трибини СНС-а у присуству потпредседника странке Братислава Гашића озваничен је трансфер председника општине Дољевац и комплетног руководства општине у СНС, а потврђен је и договор да Горан Љубић буде носилац листе СНС-а у Дољевцу заједно са (Александром) Вучићем“, казао је Стојиљковић.

Он је истакао да не жели да сарађује са људима против којих постоје и кривичне пријаве, попут оне која је 2014. године поднета против Љубића и још 18 људи, због проневере буџета општине.

Стојиљковић је најавио да ће се због притисака којима су након његове одлуке да напусти политику СНС-а изложени он и његова породица обратити и правосудним органима.

Он је рекао да покрету Двери приступа, јер у њему види истинског борца против корупције.

Председник покрета Двери Бошко Обрадовић рекао је да се у скорије време очекују и нови преласци представника СНС у Двери у више локалних средина.

„Ово је почетак краја највеће политичке преваре која се зове Српска напредна странка“, казао је Обрадовић.

Према његовим речима, СНС не само да није борац против корупције, већ у своје редове прима оне који су њој директно учествовали.

Обрадовић је истакао да СНС није испунила своја обећања и истакао да нема судских епилога у процесима против корумпираних политичара или тајкуна.

Стојиљковић и Обрадовић позвали су све који се, како су рекли, противе таквом деловању СНС-а да приступе покрету Двери и тако се истински укључе у обрачун са корупцијом.

ИН4С