Стронгман: Где Вучић прође, ту трава не расте

Milan-Jovanović-Strongman-160x160Нисам од тих срећника који су у овој Српској Верујућој Странци. Знате о коме и о којима говорим. То су људи који верују њему, а немају став. Они су своју вољу поклонили њему и подржаће га да одлучи и да идемо у Европу и да идемо ка Русији. Они ће да га подрже у у коју год страну да скрене. Они верују да је он непогрешив. Они верују да је он једини. Они верују да је он свемоћан.

– Отоврио аутопут код Беле Паланке који се распао пар недеља касније. Она плава министарка признала да су из неког разлога… Шта из неког разлога, због кампање, отворен незавршен ауто пут. Фали цео један слој асвалта. Али је било много згодно за сликање. Вучић погледа упртог аутопутем ка хоризонту прича како је пресрећан, како Србијанезадрживо срља у будућност у коју верују. Свако ко је ишао тим путем након отварања зна да га његова кампања кошта 700 динара колико је потребно да се исправи улубљена фелна. Нисам рачунао крпљење гуме.

Vučić-Aleksandar

– Отворио Вучић и онај незавршен Прокоп и то се чудо распада, прокишњава… Вештим маскирањем камерама само отварање је изгедало као да је отворио неки бољи аеродром, а не железничку станицу која никуда не води, која није завршена и где су исфушарили кречење за 20 и кусур милиона. Виђамо снимке на нету како Прокоп прокишњава, како се неки ходник урушио скроз. Узгред, то чудо маркетинга нема ни лифт па ће неко морати да носи кофер уз много степеница да би дошао до градског превоза. А превоз је у ритму избора. На две године.

– Отворио школу у Пољанама, неко место негде, мрзело ме да гуглам, нека ми не замере Пољанчани, била деца у клупама, били неки учитељи и наравно мноштво камера. И? Па стандардно, Након снимања школу затворили. Незавршена. Децу пребацили у стару школу, а шта је снимљено постаје део историје, а не како се заиста десило. Јадна деца верују да ће некада сести у праве клупе и светле и топле учионице.

– Обећао радницима ФАП-а СИСУ, а добили ђоку, ево их сада штрајкују.. У фабрици са дубиозом, пре неког времена, појави се Месија, са неким од директора Мерцедеса и обећао да ће СИСУ из Финске да преузме фабрику. Нису јадни укапирали зашто директор Мерцедеса, а инвеститор из Финске, али нису се ни питали. Верују. Изљубише се, ови што дошли, са радницима и свак на своје радне задатке. Вучић на Пинк а радници пред гладне породице. Свега пар месеци касније ФАП једном ногом у стечају, а другом на кори од банане. Блокирали град, штрајкују, протествују, куну Вучића. Пинк не извештава. И ту је остала пустош иза Вучићевог сликања.

– Стратегија за пензионере – брига о нашој садашњости, тако је у програму СНС на званичном сајту названа тачка 15. Председник синдиката пензионера каже да је смртност пензионера од кад’ им је, за њихово добро, Вучић смањио пензије, повећана за 26%.

– Ерсрбија са 76 000 000 субвенција прави 2 милиона профит, дакле губитак 70 милиона

– Заузео се да Железара ради са профитом – Огромни губици

– Обећао да ће РТБ Бор да ради са профитом. Направили нову пећ која лоше ради. Опет губици. РТБ Бор пред затварањем

– Обећао борбу против корупције – НУЛА извршних пресуда… Само маркетинг!

Могу ја овако јако дуго… Генерално ово је прича о ауторитету. А, ауторитет по својој природи може бити: ауторитет знања или ауторитет звања. Знање је као град на брду. Тешко се гради. али се од свуда види. Онај други ауторитет без знања је као кашаљ. Никако не може да се сакрије… Барем да је лењ, но није. Овакав радан и вредан, а незналица чини незамисливу штету на сваком кораку. Где Вучић прође ту трава не расте.

gradjanin.rs