ЛСВ: Привођење Фајгеља није довољно – он мора да одговара на суду

Лиге социјалдемократа Војводине сматра да Андреј Фајгељ мора за одговара на суду за своје претње које износи преко друштвених мрежа.

„Мржња и насиље коју Андреј Фајгељ шири у јавном говору превазилази све границе и крајње је време да за то одговара. Овога пута, након претњи Заштитнику грађана, није довољно да Фајгељ буде приведен“, наводи се у саошпстењу ЛСВ.

Та стрнака сматра да је Фајгељ нема бољу идеју да скрене на себе пажњу, па да „посеже за најнижим облицима примитивизма, надајући се да ће тако пронаћи своје истомишљенике и следбенике“.

Андреја Фајгеља је новосадска јавност добро упознала док је до недавно био директор Културног центра града, наводи ЛСВ и подсећа да се он „прославио“ скидањем латиничне табле, цензуром изложбе и афером са огромним хонорарима својој саветници, због чега је пре девет месеци поднео оставку.

ЛСВ наводи да то што је Фајгељ био део градске власти у Новом Саду не сме бити изговор или олакшавајућа околност која ће га заштитити од одговорности и дозволити да се заборави и шта је радио као директор Културног центра и шта ради након оставке, наовди се у саоспстењу и подсећа да је Фајгељ и данас и у новембру био приводјен због претњи преко друштвених мрежа.

Танјуг