ШЕШЕЉ: Американци су ујединили Пајтића, Тадића и Јовановића и увешће их у коалицију са Вучићем

ЛИДЕР РАДИКАЛА ТВРДИ: ТО ЈЕ АМЕРИКАНЦИМА ПОТРЕБНО ДА БИ ПРЕКО ЊИХ ТРОЈИЦЕ КОНТРОЛИСАЛИ ВУЧИЋА

seselj

  • ФАКТИ: У Шешељевом политичком резоновању поводом мотива Американаца да обједине крхотине Демократске странке постоји нелогичност. Он тврди да Амери – преко коалиције тројца са лидером СНС – желе да контролишу Вучића. Проблем је у томе што они већ сада, и без помоћи Тадића, Пајтића и Јовановића, контролишу Вучића. И не само њега!

ПРЕДСЕДНИК Српске радикалне странке Војислав Шешељ је, коментаришући коалицију лидера ДС, ЛДП и СДС, Бојана Пајтића, Чедомира Јовановића и Бориса Тадића, истакао да иза свега стоје Американци који би да ослабе премијера Србије Александра Вучића.

„То је невољна коалиција која није могла ни да изабере носиоца листе. И даље ће ту бити унутрашњих сукоба и мислим да ће им се прикључити и остале мање странке. Вучић сам нема 50 одсто гласова, према проценама то је око 35, тако да им је потребан неко за коалицију“, изјавио је Шешељ за „Курир“.

Лидер СРС је додао и да очекује да ће се још мањих странака прикључити овој новонасталој коалицији Пајтића, Јовановића и Тадића.

„Циљ свега је да после избора сви они направе коалицију са Вучићем, како би преко њих Американци могли да га контролишу“, истакао је Шешељ.

Тадић, Пајтић и Јовановић одлучили су на предстојећим ванредним парламентарним изборима наступе са једном листом – Демократска Србија – ДС-ЛДП-СДС, али је Борис Тадић навео да договор још није постигнут и да се разговори још обављају.

Тањуг