Дачић: Очекујем више од пола милиона гласова

Dacic-Karic-Markovic

Председник СПС Ивица Дачић изјавио је, после потписивања коалиционог споразума о заједничком учешћу на ванредним парламентарним изборима с председницима Јединствене Србије Драганом Марковићем и Зелених Србије Иваном Карићем, да очекује да ова коалиција освоји више од пола милиона гласова.

Он је рекао да су њихови политички циљеви интереси грађана Србије и интерес државе Србије.

„Желимо да Србија буде јака, модерна држава, да буде уређена држава, да надокнади изгубљено време свих ових деценија, што значи да у политичком смислу треба да постане чланица Европске уније, да и даље развија добре односе са Русијом, Кином и другим традиционалним пријатељима“, рекао је Дачић.

Циљ да се пензије, које су снижене, врате на пређашњи ниво, поручио Дачић

Дачић је рекао да је приоритет СПС социјална правда, једнакост људи, да постоји систем једнаких шанси за све људе, без обзира на њихово порекло.

Он је рекао да је постигнут договор око листе кандидата и распореда посланика, као и да би листа „Ивица Дачић Социјалистичка партија Србије – Јединствена Србија Драган Марковић Палма – Зелени Србије“, требало највероватније да буде предата данас Републичкој изборној комисији.

Дачић је рекао и да ће на листи ове коалиције, уколико буду припремљена сва документа, бити и Јошка Броз унук Јосипа Броза Тита.

Дачић је навео да ће ове странке заједно учествовати и на локалним и покрајинским изборима свуда где је то могуће.

Лидер СПС рекао је ће у фокусу бити стабилизација јавних финансија, али и то да се пензије које су снижене врате на пређашњи ниво.
Марковић: Хвала Дачићу, и Зелени нам требају

Лидер ЈС Драган Марковић је рекао да је та одлучила да са СПС изађе заједно на изборе зато што „много верују СПС и Ивици Дачићу“.

„Не постоји земља на карти света, а да не зна ко је Ивица Дачић.Ова држава има међународну будућност и када је у питању сарадња са другим државама, што је веома важно и за долазак страних инвеститора, и све оно што се зове одлучивање тамо негде у интересу грађана Србије“, рекао је Марковић.

„Хвала господине Дачићу на поверењу, ти се мени ниси захвалио, сигурно ћеш после кад се заврши конференција, хвала и овом господину како се зваше, Иван Карић – дабоме, ови Зелени. И Зелени нам требају“

Он је рекао да је ова коалиција једина нада за пензионере и истакао да пензије морају да буду враћене, као и плате које су смањене.

Карић је рекао да главни део разговора са коалиционим партнерима нису били мандати, него политика коју могу да понуде и коју желе да мењају, а то је „да ђубре не буде ђубре, него да је ђубре нови новац, да ветар не дува само да би дувао и растеривао птице, него да је ветар нови новац“.

Н1