„Руска прогноза“ предвиђа горе падавине него 2014.

Београд –Добили смо временску прогнозу из Русије која се битно разликује и која ако се оствари може донети више падавина и воде него 2014. године, каже Предраг Марић.

Novi Pazar, 7. marta 2016. - Pripadnici Ministarstva unutrasnjih poslova u Novom Pazaru i Odeljenja za vanredne situacije od ranog jutra su na terenu u poplavljenom podrucju kako bi pomogli ugrozenom stanovnistvu, saopstila je Policijska uprava Novi Pazar. FOTO TANJUG/ EDIB TAHIROVIC/ bk
Novi Pazar, 7. marta 2016. – Pripadnici Ministarstva unutrasnjih poslova u Novom Pazaru i Odeljenja za vanredne situacije od ranog jutra su na terenu u poplavljenom podrucju kako bi pomogli ugrozenom stanovnistvu, saopstila je Policijska uprava Novi Pazar. FOTO TANJUG/ EDIB TAHIROVIC/ bk

Осим тога, начелник Сектора за ванредне ситуације каже да од 20 часова перманентно заседа Оперативни штаб Владе Србије, да ће сутра бити одређене ризичне тачке, као и да ће на њих бити упућени људи.

Према његовим речима, ситуација ће бити праћена даноноћно.

„Ово није порука панике, али не смемо да ризикујемо ништа. Даћемо све од себе да заштитимо грађане и да не пустимо да се ништа не догоди. Спремамо се за евентуални најгори сценарио“, каже Марић.

Марић је навео да су јуче добили прогнозу из Русије која је знатно гора од оних коју дају домаћи стручњаци.

Према „руској прогнози“ пашће од 80 до 100 литара по квадратном метру, а Марић истиче да уколико толико воде падне у наредна три дана, то може да има велике последице.

Домаћа прогноза предвиђа много мање падавина.

Начелник Сектора за ванредне ситуације такође наводи да је ситуација тренутно стабилна и да се вода повлачи – негде брже, негде спорије.

Б92