Дачић: Одазваћу се позиву да будем сведок на суђењу Лазаревићу

Министар Ивица Дачић изјавио је да ће се одазвати позиву да буде сведок на суђењу бившем шефу кабинета министра унутрашњих послова Србије Бранку Лазаревићу и тројици оптужених за одавање поверљивих података.

Министар спољних послова Србије Ивица Дачић изјавио је да ће се одазвати позиву да буде сведок на суђењу бившем шефу кабинета министра унутрашњих послова Србије Бранку Лазаревићу и тројици оптужених за одавање поверљивих података.

Дачић, који је тада био минситар унутрашњих послова, рекао је за дневни лист „Блиц“ да се увек одазивао на све позиве надлежних државних органа.

Одбрана оптужених предложила је да се саслушају и бивши председник Србије Борис Тадић, тадашња министарка правде Снежана Маловић, државни секретар Министарства правде Слободан Хомен, некадашњи директор Безбедносно информативне агенције (БИА) Саша Вукадиновић и функционер Социјалистичке партије Србије (СПС) Душан Бајатовић.

Лазаревић је оптужен да је 2008. и 2009. године, као припадник организоване криминалне групе нарко дилера Дарка Шарића, у више наврата одавао „нарочито поверљиве податке о спровођењу посебних доказних радњи у преткривичном поступку који је био у току, а који представљају службену тајну“.

Поред Лазаревића, шефа кабинета тадашњег министра унутрашњих послова Ивице Дачића, оптужени су и некадашњи руководилац у МУП-у Борис Гара, адвокат Радован Штрбац и бизнисмен Родољуб Радуловић, који је у бекству.

Суђење је почело 5. новембра у Специјалном суду у Београду из шестог покушаја.

Пошто је положио јемство, суд је Лазаревићу вратио пасош и он се вратио на посао отправника послова амбасаде Србије у Грчкој.

Новости