ЗБОГОМ, ЛЕГЕНДО: Умро Драган Николић

Драган Гага Николић преминуо је данас у 72. години живота после дуге борбе од тешке и опаке болести, потврђено је Куриру из позоришта. Великан српског глумишта се дуго борио са проблемима са дебелим цревом.

Драган и његова супруга Милена Дравић су се упознали 1972. године када су заједно водили шоу програм „Образ уз образ“ и на једној паузи између снимања, 31. децембра, отишли су у општини да се венчају.Милена је до последњег дана била уз супруга и бринула о њему.

Рођен је 20. августа 1943. године у Београду. Одрастао је на Црвеном крсту, а након завршене основне школе уписао је Четрнаесту београдску гимназију коју није завршио јер је био премештен у Економску школу. После две године проведене у средњој школи полагао је и положио пријемни испит на Академији за позориште, филм, радио и телевизију и тада као седамнестогодишњак био најмлађи студент. Дипломирао је на Факултету драмских уметности у Београду.

Звезда српског глумишта је филмску каријеру отпочиње 1964. године мањом улогом у филму „Право стање ствари“, тада је потписан крштеним именом Драгослав Николић. Заслуге за измену надимка на месту имена дугује грешци на крају телевизијске серије „Довољно је ћутати“ из 1965. године када му је у каирону за улоге уместо имена стављен надимак који ће обележити његову каријеру.

Курир