БРИСЕЛ вечерас

У експлозијама у Бриселу погинуло је најмање 34 људи, а повређено је око 200 особа, саопштили су званичници. Потврђено је да су експлозије у Бриселу терористички напад, који је изазвао бомбаш самоубица, припадник Исламске државе.

Потврђено је да су експлозије у Бриселу терористички напад, који је изазвао бомбаш самоубица, припадник Исламске државе. У целом граду влада паника, проглашено је ванредно стање и сви прилази аеродрому и метроу су блокирани. Сведоци напада кажу да су експлозије биле стравичне, да су мртви људи лежали на све стране, а да се крв сливала ходницима аеродрома.

Belgijska policija objavila je fotografiju osumnjičenog za teroristički napad na briselskom aerodromu i trenutno radi na njegovoj identifikaciji.

Стање на централним улицама Брисела релативно је мирно, али је полиција распоређена свуда и онима који су се затекли у престоници Белгије саветовано је да остану у хотелима у којима су смештени, рекао је у изјави Тањугу председник Савеза самосталних синдиката Србије Љубисав Орбовић.

Укупан број рањених у терористичким нападима у Бриселу порастао је на 230, јавили су данас локални медији, док је други преносе да је број повређених 190.

– У међувремену, жртве неколико експлозија које су потресле главни град Белгије тек треба да буду идентификоване – изјавио је данас градначелник Брисела Иван Мајер за новинаре у Бриселу.

Према Мајеру, Брисел се сада налази у истој ситуацији у којој је био Париз у новембру 2015. године, преноси „Спутњик“.

Трећа бомба пронађена је на аеродрому и њу су уништиле безбедносне службе Белгије, јавља Ројтерс.

извор: Блиц