Вучић признао да у Србији одлучује „страни фактор” и тврди да ће одлучивати још више – ако он не буде власт

НАСТАВИО ДА ПЕНЗИОНЕРЕ „ХРАНИ” УЛАГИВАЊИМА И ОБЕЋАВАЊЕМ ВЕЋИХ ПЕНЗИЈА У БУДУЋНОСТИ

На предизборном скупу ПУПС рекао: “Не желе сви стабилну, веома снажну владу Србије. Некима не одговара да имамо чврст и јасан став по питању Косова и Метохије, Републике Српске, а ако будемо имали недовољно гласова, па морамо да уводимо неке треће и пете, онда би страни фактор могао бити значајно јачи него што је данас, да одлучује много више и да тајкуни одлучују”
ПЛАШЕЊЕ: Упозорио пензионере: Или ће бити указано народно поверење коалицији коју он предводи или ће земљом неко други владати, јер он, појаснио је, не жели да прави компромисе са политиком прошлости, која је пљачкашком приватизацијом уништила земљу или је неодговорном политиком довела у изолацију.
Вучић поново изговорио да су пензионери преузели велики терет на себе због тешких мера које је требало да буду донете, да су они били храбри и разумели шта је држава и са каквим проблемима се суочава. Па нагласио: “Мислим да пензионери јесу највећи терет издржали, не само због фискалне консолидације, већ зато што су ставили свој лични интерес иза интереса Србије и будућих генерација. Безброј пута су своју љубав према Србији доказали”
Још им је предочио: „Последњих дана чуо је безброј пута захтеве да жене иду у пензију са 55 година, што је прокоментарисао као захтеве незналица, јер како је објаснио, у том бисмо случају у првој години креирали дефицит 2,5 милијарди већи него данас, те би држава банкротирала за само годину дана”
ФАКТИ: Цела Вучићева игра са пензионерима имала би макар елементарну коректност под једним условом: да је на било који начин питао пензионере – да ли желе да се жртвују за Србију коју он предводи и за будуће генерације, да ли желе да буду „јунаци Србије” за Вучићеве ере. Овако, завукао им самовољно и самовласно руку у џеп, па тај чин пере хваљењем пензионера и још им препоручује да поново гласају за ПУПС који се у влади држао као странка која нема ништа против да се њени гласачи опљачкају. Све уз мантру: то је био једини излаз, то је једино могло да спасе Србију, браво спасиоци Србије…
ПРЕМИЈЕР Александар Вучић рекао је данас да је најважније позвати све грађане да изађу на изборе, јер неизласком дају глас директно онима који би Србију да врате у прошлост.

Он је на предизборном скупу Партије уједињених пензионера у Београду упозорио и да грађани треба да размисле коме дају глас, односно коме би поверили своју децу и унуке и коме би у руке дали нашу будућност.

Ово, додао је, нису избори за то ко ће остати у влади или ко ће у њу да уђе, већ избори за Србију, јер она је изнад свих и то је најважније за грађане ове земље.

„Само уједињени можемо да рачунамо на сигурну будућност”, поручио је премијер.

Иначе, са ПУПС-ом је, како је навео, договор о коалицији постигнут лако и брзо, а њихово учешће у влади сам је предложио.

„Мислим да је то добро и не само да је одраз поштовања према партији пензионера, већ је одраз одговорне политике. Заједнички можемо много тога да урадимо за Србију”, поручио је Вучић.

На примедбе које се, како је навео, често чују, да он “излази и из фрижидера”, одговорио је:

“Да ли сам ја крив што њихов лидер устаје у пола један, а долази на посао у два и 15. Што неки раде тек сваки трећи, четврти дан, а између тога ништа. Нећу да се правдам никоме, радићу и даље марљиво и вредно, у интересу грађана и уз вашу подршку”.

Пред нама је, како је навео, пет година у којима неће бити рецесије, већ само раста, и у којима ће и пензије да расту, а коментаришући примедбе да обилази школе и болнице како би видео како изгледају тоалети, Вучић је рекао да је поносан на то, јер смеју му се, како је приметио, они који нису били у стању ни да озидају деци тоалете по школама, већ су их оставили у чучавцима, а сада им у кампањи обећавају таблете.

Савест ми је чиста, поштено сам радио, а разлика између “њих” и “нас” је у томе што на читавом скупу данас није изговорена ружна реч на њихов рачун, рекао је Вучић и закључио:

“Пристојна Србија и пристојан свет то, сигуран сам, примећују”.

Вучић је изјавио да ће пензионери имати стабилну, сигурну, редовну и у будућности већу пензију, као и да ће ПУПС да уђе у владу.

Он је поновио да су ови избори важни за Србију, да неће бити лаки, те да је исход неизвесан “због интереса тајкуна, политичких организација и неких других”.

“Не желе сви стабилну, веома снажну владу Србије. Некима не одговара да имамо чврст и јасан став по питању Косова и Метохије, Републике Српске, а ако будемо имали недовољно гласова, па морамо да уводимо неке треће и пете, онда би страни фактор могао бити значајно јачи него што је данас, да одлучује много више и да тајкуни одлучују”, рекао је Вучић.

Како је приметио, или ће бити указано народно поверење коалицији коју он предводи или ће земљом неко други владати, јер он, појаснио је, не жели да прави компромисе са политиком прошлости, која је пљачкашком приватизацијом уништила земљу или је неодговорном политиком довела у изолацију.

“Хоћу да будемо свој на своме, да сами доносимо своје одлуке”, нагласио је.

Он је истакао да су пензионери преузели велики терет на себе због тешких мера које је требало да буду донете, да су они били храбри и разумели шта је држава и са каквим проблемима се суочава.

“Мислим да пензионери јесу највећи терет издржали, не само због фискалне консолидације, већ зато што су ставили свој лични интерес иза интереса Србије и будућих генерација. Безброј пута су своју љубав према Србији доказали”, подвукао је Вучић.

Последњих дана чуо је безброј пута захтеве да жене иду у пензију са 55 година, што је прокоментарисао као захтеве незналица, јер како је објаснио, у том бисмо случају у првој години креирали дефицит 2,5 милијарди већи него данас, те би држава банкротирала за само годину дана.

“Нисам дошао да вас лажем и обећавам куле и градове већ оно што је могуће и реално. А они који говоре другачије само се додворавају”, приметио је Вучић.

Лидер СНС је пренео бескрајну захвалност пензионерима који су на тешке мере пристали како би Србија била здрава држава.

Подсетио је да се и даље пензије исплаћују из буџета, и с тим у вези указао да је дефицит у прва три месеца свега 100 милиона евра, а био је предвиђен, договором са ММФ, на 600 милиона евра, што, према његовим речима, показује да Србија иде сигурним корацима напред.

У прошлости су се пензије исплаћивале кредитима који су узимани уз камату од 7,5 одсто, што је земљу довело до ивице банкротства, навео је Вучић и закључио:

“Борба против сиромаштва и за бољу будућност мора да се заснива на бризи, поштовању људи, који су изградили све. Данас нисмо у стању ни да окречимо што су пензионери направили, али то показује да су пензионери најодговорнији, јер само они који су градили све наше градове знају шта је држава и разумеју када се она нађе у невољама”.

Тањуг