Вучић и Мали у изненадној ноћној посети „Београду на води” јер их интересује „сјајна слика”

„ЖЕЛИМО ДА ПОКАЖЕМО ДА СУ РАДОВИ У ТОКУ И ДА СЕ ГРАДИ И БРЖЕ ОД ПРЕДВИЂЕНИХ РОКОВА”

МАЛИ: На две стамбене куле се темељна плоча већ гради, а кренула су и ископавања за “W” хотел, а такође, у току су и ископавања за велику кулу, тако да се на свим објектима прве фазе увелико ради. У току су радови и на Савској променади у дужини од неколико стотина метара који ће бити готови у наредних неколико месеци
ГРАДОНАЧЕЛНИК Београда Синиша Мали и председник Владе Србије Александар Вучић обишли су вечерас градилиште “Београда на води”, саопштио је Беоинфо.

“Ово је била изненадна посета градилишту “Београда на води”, јер смо желели да покажемо да се напредује из дана у дан, из недеље у недељу, из месеца у месец. Ради се пуном паром, велики број радника је и ноћу на терену како би се у што краћем периоду видели резултати на великом броју објеката који се граде”, рекао је Мали.

Он је указао да се на две стамбене куле темељна плоча већ гради, а кренула су и ископавања за “W” хотел, а такође, у току су и ископавања за велику кулу, тако да се на свим објектима прве фазе увелико ради.
“У току су радови и на Савској променади у дужини од неколико стотина метара који ће бити готови у наредних неколико месеци”, рекао је Синиша Мали.

Градоначелник је истакао да је пројекат “Београд на води” највећи пројекат за Град Београд.

“Желимо да покажемо да су радови у току, да се гради и пре рока, а ова домаћа предузећа су потврда колико је нама овај пројекат важан и колико покреће домаћу индустрију доказујући да је Београд највеће градилиште у овом делу Европе.

Ластина станица ће се изместити у наредних неколико месеци, до јуна ће бити измештена и велика дизалица на чијем месту ће нићи два нова стамбена објекта, а у септембру крећемо са изградњом великог тржног центра”, истакао је градоначелник.

Он је подсетио да је Град Београд од укупно 256 породица до сада раселио 239 породица којима је обезбедио станове.

“Такође, 313 објеката је до данас уклоњено са овог простора и то је невероватан број који показује да смо максимално ангажовани”, додао је Мали.

Према његовим речима, то су пројекти који мењају Београд и Србију, покрећу домаћу грађевинску индустрију и зато се инсистира да се све ове активности раде даноноћно, јер желимо да покажемо да умемо, можемо и имамо капацитета и жеље да мењамо ствари у Србији.

“Ово је пример и за друга градилишта и друге градове и пример за све друге у свету, да смо озбиљна земља која испуњава преузете обавезе. Када грађани буду шетали променадом имаће и сами прилике да се увере како теку радови јер ово је сјајна слика коју дуго нисмо имали прилике да видимо”, казао је Синиша Мали.

Извор- Тањуг