Шешељ: Можда сам могао бар мало да добијем да не би беснели противници Срба

Можда сам могао бар мало да добијем да не бесне српски непријатељи и они коју си антисрпски настројени, рекао Војислав Шешељ лидер радикала, на коференцији за новинаре поводом данашењег изрицања ослобађајуће пресуде у Хашком трибуналу.

– Мало пре су ме моји сарадници обавестили о пресуди. После толиких процеса невино оптуженим Србима, коначно су се појавила двојица часних судија, који су показали да су част, професионализам и образ изнад политичког притиска и са правног аспекта донели једину могућу пресуду – рекао је Шешељ.

Он је одговарајући на питање новинара рекао да се не осећа кривим.

На почетку конференције упитао је новинаре зашто су данас дошли у оволиком броју, алудирајући на то да ли се десило нешто важно, и у шали додао да је требало и улазнице да наплаћују.

– Можда сам могао бар мало да добијем да не бесне српски непријатељи и они коју си антисрпски настројени – рекао Шешељ.

Он је изразио жаљење што Милан Мартић, Здравко Толимир и Радован Караџић нису имали у судском већу часе судије.

Према његовим речима, његов став према Хашком трибуналу, као антисрпском суду, није се ни за длаку променио.

– Када сам кренуо у Хаг знао сам да ћу раскринкати сва лажна сведочења и фалсификована документа – рекао је Шешељ.

Можда на оних 12 тражим још два милиона одштете

Гворећи о захтеву за одшету, Шешељ је рекао да би сада могоа да допуни свој захтев за још два милиона, на додатних 12 милиона, с обзиром на патњу коју је доживео за ово време проведено на слободи до изрицања пресуде.

Новац за СРС и као донација културним установама

Одговорајући на питање новинара на шта ће потрошити новац од одштете уколико је добије, Шешељ је рекоа да ће највише отићи за СРС, али и у добротворне сврхе.

– Највише бих волео да донирам новац Српској књижевној задруги, Матици српској и волео бих да финансирам штампање целоукупне српске књижевности до Вука Караџића – рекао је Шешељ.

Чекам позив моје драге Колиндице

Он је замољен да прокоментарише изјаве из региона на ослобађајућу пресуду, рекао да га не занима шта мисле у региону.

– Ако реакције из Загреба и Сарајева буду безобразније него што је то подношљиво, мораће да се плаше моје реакције. Прошли пут кад су кренули ђоном против мене, 2014. године, променио сам им целу кадровску структуру. Отерао сам Јосиповића, па Милановића, а на власт сам довео моју драгу Клиндицу. Сад чекам да ме Колиндица позове у званичну посету – рекао је Шешељ.

Блиц