Упознајте Панчевца који је Вучићу довикнуо да је гладан

Ко је човек који је на јучерашњем митингу Српске напредне странке добацивао док је председник те партије Александар Вучић говорио на бини? И шта се заиста догодило после? За полицију, то је било рутинско легитимисање. Незапослени бравар из Панчева Љубомир Стејић тврди да није желео да пропусти прилику да се обрати лидеру напредњака.

Љубомир за интернет портал „013инфо“ каже да је одведен у полицију након што је лидеру напредњака Александру Вучићу, на митингу напредњака у Панчеву, довикнуо да му је народ гладан.

„Одвели су ме до полиције, они су ме тамо привели, легитимисали су ме, дошао је чак и начелник СУП-а, питао ме је нешто шта то радим, ја сам у принципу кренуо да платим рачуне, кренуо сам до поште, али ме је толико револтирало што сам се узајмио 7.000 динара, да ми не би искључили интернет, да ми не би искључили струју, телефоне”, наводи он.

Полиција је, каже Љубомир, била културна према њему па су га на крају и спровели до поште да плати рачуне.

Ресорни министар Небојша Стефановић објашњава да је легитимисање у складу са Законом о јавном реду и миру.

„Он је само легитимисан од стране полиције, да се утврди идентитет те особе, и заштићен је од стране страначког обезбеђења да се њему нешто не би догодило од стране било кога коме се то не свиђа на том скупу. Након самог легитимисања, полиција га је одмах пустила, дакле, није био задржан ниједног тренутка”, наводи Стефановић.

Нико човека који је добацивао није ни пипнуо, тврди премијер Вучић, који сматра да би телевизија Н1 у супротном, “штампала плакате”.

„Ја сам само рекао – да се било коме било шта десило, да сам сигуран да бисте одштампали и плакате”, рекао је Вучић, а на примедбу новинарке Н1 да наша телевизија није странка, па да штампа плакате, лидер напредњака је одговорио: “Нисам говорио као странка, него као телевизија, да објасните народу какав сам ја злочинац и зликовац, шта све радим против неких добрих грађана”.

Након што му је указано да својим речима етикетира телевизију Н1, Вучић је рекао: “Извините, молим Вас, ако сам то урадио – опростите ми”.

Љубомир каже и да је Вучићу остао дужан још једну реченицу – коју није викнуо јер га је спречило страначко обезбеђење: “Када је рекао, знам пријатељу, да постоји глад у Србији, да је немаштила, рекао сам му – Не, не знате председниче, сит гладном не верује!”

Н1