У поноћ истиче рок за предају изборних листа РИК-у

Рок за предају изборних листа Републичкој изборној комисији за парламентарне изборе у Србији истиче у поноћ. Повлачење изборних листа могуће је најкасније до 12. априла, такође у поноћ.

Републичка изборна комисија има обавезу да најкасније 13. априла у поноћ утврди и објави збирну изборну листу у „Службеном гласнику“.

РИК је до сада прогласио 13 изборних листа за предстојеће ванредне парламентарне изборе.

Грађани Србије ће на предстојећим изборима гласати на 8.378 бирачких места.

На територији Србије биће отворено 8.311 бирачких места, у затворима 29, док ће у иностранству бити отворено 38 бирачких места.

Рок за закључење бирачког списка и одређивању укупног броја бирача истиче 8. априла, а објављивање у „Службеном гласнику“ предвиђено је одмах по добијању решења о закључењу бирачког списка.

Из Министарства за државну управу и локалну самоуправу саопштено је 9. марта да је на тај дан у Јединствени бирачки списак уписано 6.734.802 бирача и да ће укупан број бирача са правом гласа објавити РИК и то 72 сата пре одржавања избора.

Предизборна тишина током које је забрањена изборна пропаганда, почеће 21. априла у поноћ и трајаће до затварања бирачких места 24. априла.

Извор- РТС