Крик.рс: Вучићева породица има шест некретнина у Београду вредних 1,1 милион евра

ПРЕМИЈЕР СТАН ОД 118 м2 ОТКУПИО ОД ДРЖАВЕ 90-ИХ И ОСТАВИО ПРВОЈ СУПРУЗИ

Премијер је власник само гарсоњере од 28 квадратних метара, а његова супруга стана од 104 квадрата и гараже од 12 квадрата, што су јој купили родитељи. Премијерови родитељи власници су породичне куће у Јајинцима од скоро 200 квадрата, стана од 112 квадрата у центру Београда и стана од 80 у Новом Београду. Имају и стан у Крунској улици, а премијеров отац добио га је крајем 90-их година у размени са Народном банком, где је радио. Стан је тврди Крик, откупљен од Народне банке 1998. године „у веома добром договору по породицу“
Александар ВУЧИЋ: Сабирали сте бабе и жабе. Не можете да ми нађете ништа, па сте онда узели да сабирате шта су ми отац и мајка имали. Знате шта је проблем са свима који мисле да ће истражујући нешто да пронађу? Немају шта да пронађу. Никад нисам крао, никада нисам узимао. На мени нема ништа скупоцено
Андреј ВУЧИЋ: Вама смета што мој брат има стан. Сабирате ми шта има мој брат. Ви истражујете мог тату од 75 година и моју маму од 72 и занимљиво ми је да то радите пошто се то никада није радило и нема везе са никаквом влашћу. Има још нешто што нисте сабрали. У Бугојно треба да пођете са мном, где су нам куће које нисмо продали. Сад отац продаје још један стан, да вас обавестим. Продаје да би направио кућу у Бугојну, да би своје огњиште обновио
ПРЕМИЈЕР Александар Вучић власник је једне, а чланови његове породице шест некретнина у Београду, тврди сајт Крик.рс у данас објављеном тексту.

Према наводима Крика, укупна тржишна вредност свих тих станова је око 1,1 милион евра. Премијер Вучић је у одговору на те наводе изјавио да нема везе са станом своје супруге, као ни са некретнинама родитеља и брата, те да су му управо родитељи финансијски помогли када је куповао гарсоњеру.

– Ви сте сабирали бабе и жабе. Не можете да ми нађете ништа, па сте онда узели да сабирате шта су ми отац и мајка имали. Знате шта је проблем са свима који мисле да ће истражујући нешто да пронађу? Немају шта да пронађу. Никад нисам крао, никада нисам узимао. На мени нема ништа скупоцено. Мене занима шта могу да урадим за своју земљу и свој народ – каже Вучић, а објављује Крик.

Вучић власник гарсоњере

У тексту се наводи да је премијер Вучић власник само једне гарсоњере од 30 квадрата и да не поседује ни аутомобил, ни фирму, нити уштеђевину у банци.

– Отац ми је платио гарсоњеру. Родитељи су продали стан, мајка је продала и кућу у Бечеју, све што је наследила од свог оца и своје мајке, да би мени помогли да купим ту гарсоњеру. Ја сам платио неки минимални износ – каже Вучић за Крик.

Премијерова супруга власник је стана од 104 квадрата и гараже од 12 квадрата.

Други стан у „Белвилу“

Премијер Вучић је Крику рекао да су његова гарсоњера и супругин стан одвојене некретнине купљене независно једна од друге.

– То нема везе са брачним статусом. То је одвојено купљено. Њени родитељи су јој то купили много раније и имају уговор о позајмици и уговор о кредиту – каже Вучић.

Стан од 118 квадрата у Yу бизнис центру Вучић је откупио од државе деведесетих. Вучић каже да се не сећа колико је укупно платио стан, али тврди да га је преплатио, јер му је после 2000. године наплаћен екстрапорез.

– После 2000. године тражили су додатни порез и то сам платио. Платио сам толико да су они били веома срећни што су успели да ме казне – рекао је Вучић.

Шешељ о куповини Вучићевог првог стана

Вучић је рекао да му је и око исплаћивања тог стана помогла породица, али и шеф СРС Војислав Шешељ.

– Нисам доплатио ја, већ највећим делом отац јер нисам имао новац, као што га ни данас немам – рекао је Вучић.

Шешељ је Крику рекао да се не сећа да ли му је новчано помогао, али да му је он потписао молбу да добије стан.

– Он није хтео да потпише молбу. Иако је имао жену и дете и живео као подстанар у 28 квадрата. Сматрао је да му скромност тако налаже – каже Шешељ.

Премијер је 2013. године овај стан поклонио бившој супрузи, а уговор још није заведен у катастру. Премијер каже да и није била његова обавеза да упише промену у катастру.

Кућа у Јајинцима

Премијерови родитељи власници су породичне куће у Јајинцима од скоро 200 квадрата, стана од 112 квадрата у центру Београда и стана од 80 у Новом Београду. Имају и стан у Крунској улици, а премијеров отац добио га је крајем деведесетих година у размени са Народном банком, где је радио премијеров отац. Стан је тврди Крик, откупљен од Народне банке 1998. године „у веома добром договору по породицу“.

– Какве то везе има са мном? Нисмо ми били на власти 1997. када је мој отац заменио стан. Мој отац је променио стан у којем су живели 21 годину на Новом Београду и доплатио. Без икакве власти и без ичега. Па ја нисам ни знао да се они селе на Врачар – каже премијер Вучић.

Што се тиче куће у Јајинцима, премијер каже да је то „најмања кућа у окружењу“.

– Отац је ’92 узео плац, а ’93 почео да гради. Није легализована зато што није било могуће да се легализује икоме на том месту. Већ пети пут подноси захтев за легализацију, ваљда ће сад да легализује – каже Вучић.

Стан Вучићевог брата

Брат премијера власник је стана од 108 квадрата на Новом Београду. Он није пристао на интервју за Крик, рекао је да није јавна личност и да зато не жели да се појављује у јавности.

– Вама смета што мој брат има стан. Сабирате ми шта има мој брат. Ви истражујете мог тату од 75 година и моју маму од 72 и занимљиво ми је да то радите пошто се то никада није радило и нема везе са никаквом влашћу. Имам ја да вам кажем, има још нешто што нисте сабрали. Имам ја још вредније нешто. У Бугојно треба да пођете са мном, где су нам куће које нисмо продали. Сад отац продаје још један стан, да вас обавестим. Продаје да би направио кућу у Бугојну, да би своје огњиште обновио – каже Вучић.

Крик тврди да је током рада на овом тексту био изложен притисцима и саботажама.

https://www.blic.rs/vesti/politika/krik-objavio-tekst-o-nekretninama-vuci…