Вучићу 131, Дачићу и Палми 30, Шешељу 21, Пајтићу и Радуловићу по 16, а ДСС-Двери и СДС-ЛДП-ЛСВ по 13 посланика

ЧЕТИРИ МАНДАТА СВМ, ПО ДВА ЗУКОРЛИЋУ И УГЉАНИНУ И ПО ЈЕДАН
– ПДД И ЗЕЛЕНОЈ СТРАНЦИ

РЕПУБЛИЧКА изборна комисија саопштила је данас, на основу 97,46 одсто пребројаних гласова, да је на парламентарним изборима највише гласова, односно 48,25 одсто освојила коалиција „Александар Вучић Србија побеђује“, а да у Скупштину улази још шест изборних листа.

Према најновијим прелиминарним резултатима у Скупштину Србије, поред СНС, улазе и коалиција СПС-ЈС, Демократска странка, СРС, Покрет Доста је било, коалиција СДС-ЛДП-ЛСВ, као и коалиција ДСС-Двери.

Према тим подацима СПС-ЈС освојила је 11,01 одсто гласова, СРС 8,05 одсто гласова, ДС 6,05 одсто, Покрет Доста је било 5,99 одсто, коалиција СДС-ЛДП-ЛСВ 5,03 одсто гласова, док је коалиција ДСС-Двери освојила 5 одсто.

Ако остану овакви резултати, СНС би добила 131 мандат, СПС 30, СРС 21, по 16 мандата добили би ДС и Доста је било, а по 13 Двери-ДСС и коалиција СДС-ЛДП-ЛСВ.

Од мањинских странака, СВМ би имао четири мандата, БДЗ Муамера Зукорлића и СДА Санџака Сулејмана Угљанина по два мандата, док би по један мандат освојили Покрет за демократско деловање и Зелена странка.

Извор- Бета