ДСС-Двери: РИК на скандалозан начин прекраја изборну вољу

ИЗНЕНАДА СЕ ПОЈАВИЛИ ПРИГОВОРИ НА 60 БИРАЧКИХ МЕСТА КОЈИХ ДО ЈУЧЕ НИЈЕ БИЛО

Председник РИК захтевао је од чланова РИК да без икаквог увида у чињенице доносе одлуке пуким прегласавањем. При томе, члановима РИК се прети, уколико приговоре не реше у року од 3 сата, да ће они бити по службеној дужности усвојени без обзира на њихову формалну исправност и основаност
СКАНДАЛОЗНИ начин вођења и ток седнице Републичке изборне комисије потврђују сумње да је у току незапамћена изборна крађа бирачке воље грађана Србије. Изненада се појављују приговори на рад бирачких одбора са 60 бирачких места, који до јуче нису постојали!

Председник РИК захтевао је од чланова РИК да без икаквог увида у чињенице доносе одлуке пуким прегласавањем. При томе, члановима РИК се прети, уколико приговоре не реше у року од 3 сата, да ће они бити по службеној дужности усвојени без обзира на њихову формалну исправност и основаност.

Закључујемо да се ради о очигледној манипулацији, кршењу закона и правила изборне процедуре, све у настојању да се опозиционим листама онемогући улазак у Народну скупштину Републике Србије, који су заслужиле вољом грађана.

Представљамо јавности конкретна бирачка места на којима је РИК поништио спроведене изборне радње, а на којима су Двери-ДСС остварили добре резултате:

Нови Београд             б.место 22              6,97%

Ниш – Медијана        б.место 4                 7,94%

Ниш Палилула          б.место 28              5,74%

Ниш Пантелеј            б.место 13               5,94%

Ниш Пантелеј            б.место 16               7,30%

Несумњиво се ради о лажирању резултата спроведених избора, прекрајању народне воље и потпуној деструкцији правног поретка Републике Србије.

(саопштење Демократске странке Србије и Српског покрета Двери)