Интернационални гаминг фестивал у Новом Саду на Спенсу

Због исказаног великог интересовања Међународни фестивал игара (Интернатионал Гаминг Фестивал – ИГФ) ће бити продужен. Уместо планирана два дана, одржаће се од 8. до 10. јула у Великој дворани новосадског СПЕНС-а. Ово је сјајна вест за све који су планирали да овог лета заиграју неке од најпопуларнијих игара, како компјутерских тако и друштвених, као и оних на конзолама.

Као што је најављено, турнири ће се одржати у десет најактуелнијих игара у свету. Када говоримо о компјутерским играма ту су Леагуе оф Легендс, Цоунтер Стрике: ГО, Хеартхстоне и Дота 2.

Игре на конзоли ПС4 Мортал Комбат X, ФИФА 2016 и ПЕС 2016, затим турнир у карташкој игри Магиц тхе Гатхеринг и два турнира у друштвеним играма X-wинг и Сеттлерс оф Цатан.

На конференцији за медије, један од организатора турнира Дарко Обрадовић рекао је да је ово одлична прилика да посетиоци виде како изгледа један дан у животу гејмера, одиграју неку од 200 игара и освоје вредне награде.

– У такмичарском делу ће учествовати гејмери из Србије и региона, а за све оне који желе да искусе један гејмерски дан, да одиграју неке од понуђених игрица, или посете музеј видео игара и чују занимљива предавања стручњака из ових области, ту је фестивалски део ИГФ-а, односно мини град. ИГФ град биће својеврсни омаж градовима – тврђавама из видео игара, укључујући бедеме са кулама, мрежу улица, тргове и путоказе који ће усмеравати посетиоце да истраже све његове садржаје – каже Обрадовић.

На главном тргу биће постављена бина на којој ће се одржавати предавања са различитим темама едукативног и забавно-научног карактера. Дуж улица налазиће се штандови где ће, између осталог, произвођачи и дистрибутери моћи да представе јавности нове видео игре и компјутерску опрему, клубови љубитеља игара да изнесу своје активности и програме, а књижаре да промовишу нове књиге и друштвене игре.

Посебан део Фестивала биће посвећен и уметности стрипа. Град није град без биоскопа, па ће тако у ИГФ биоскопу бити приказани докуметарни и анимирани филмови, као и директни преноси главних турнира. На једним од мноштва штандова посетиоци ће моћи да играју флипере или ретро видео игре на апаратима, а на другима игре на најновијим конзолама, без обавезе да учествују у такмичењима.

Још једна одлична вест јесте да су карте пуштене у продају и да су доступне у свим Гигс Тиx-овим објектима, као и на благајни СПЕНС-а. Тренутно је у току промо период и карте се могу купити по веома повољним ценама. Пакет улазница за три дана је 800 динара до 4. јула. Након тога цена ће бити 1.000 динара за сва три дана. Цена карата за један дан износи 400 динара, док ће на сам дан Фестивала износити 500 динара.