Милановић: Немам ништа против Срба, али имам против београдске чаршије, то јест – оних који су на власти

У центру Загреба попио кафу с бившим председником Хрватске Стјепаном Месићем, кандидатом на листи СДП-ове Народне коалиције на предстојећим парламентарним изборима и цитирао речи Стјепана Радића: „Ништа против Срба, све против чаршије“

ФАКТИ: Овај се смешно и шугаво вади. И као политичар и човек нечасних намера. Да би амортизовао сопствене речи да су Срби „шака јада“, увео у игру „чаршију“ којој приписује да „глуми шаку“. Тако је Србе свео на „чаршију“ на челу са Вучићем, а њему – којим управља Запад који ће до Судњег дана подржавати Хрватску против Србије – приписао да „глуми шаку“, а та „шака“ иде по региону и по свету и свуда, где год стигне, по инструкцијама говори „мир, мир…“

ПРЕДСЕДНИК хрватске Социјалдемократске партије (СДП) Зоран Милановић изјавио је данас да нема ништа против Срба већ против београдске „чаршије“.

Он је новинарима у Загребу рекао да када употребљава израз „чаршија“ говори о актуелној власти у Србији, а не против Срба.

„Постоји једна београдска чаршија која би хтела бити на пет страна света и због тога српски народ пати. Емисари и хушкачи из Београда нека иду даље“, рекао је Милановић пошто је у центру Загреба попио кафу с бившим председником Хрватске Стјепаном Месићем, такође кандидатом на листи СДП-ове Народне коалиције на предстојећим парламентарним изборима.

Позивајући се на речи хрватског политичког лидера између два светска рата у Краљевини Југославији Стјепана Радића, Милановић је додао: „Ништа против Срба, све против чаршије“.

Упитан о последњим изјавама премијера Србије Александра Вучића да му је највећа увреда да су „шака јада“, Милановић је одговорио да може смислити и горе увреде и оценио да су увреде оно што је Вучић говорио 90-тих у Глини.

 „Кад неком кажете да је шака јада, то кажете зато што глуми шаку. То нећете рећи некоме ко нема менталитет силника или покушаја силника. Ако је то најгора увреда и квалификација, ја могу смислити пуно горе увреде које његова чаршија и клика упућују нама“, нагласио је лидер СДП, пренео је портал N1.

Он је поново позвао на укидање спорног закона којим се Србија прогласила надлежном за суђење за ратне злочине почиње на подручју целе бивше Југославије.

Извор: Бета