СУЛЕЈМАН УГЉАНИН извређао Србе и Србију!

Бројни инциденти на утакмици у Новом Пазару између домаћина и Црвене Звезде узбуркале су јавност, а стигла је и изјава Сулејмана Угљанина који је без пардона оплео по Влади Србије. Он је искористио прилику да упути бројне увреде на рачун Срба, и део њене историје користећи запаљив речник у обраћању јавности.

У саопштењу Угљанин оптужује власт у Београду да је утакмицу искористила за напад на Бошњаке истовремено називајући навијаче Звезде наоружаним четницима.

„Влада Србије – српски актуелни режим користи фудбалске утакмице Новог Пазара и новопазарски стадион као полигон за излив мржње и непријатељства према Бошњацима.

На задње две утакмице са ФК Црвеном Звездом у Новом Пазару 22. марта и 28. августа 2016. године, у пратњи јаких полицијских снага МУП-а Србије са пуном ратном опремом доведени су наоружани четници са својом фашистичком иконографијом у својству навијача ФК Црвене Звезде.“

Углајнин је посебно истакао транспаренте са ликом Драже Михајловић и Ратка Младића и асоцијације на Вуковар и Сребреницу.

„У оба наврата су „навијачи „Црвене Звезде у току утакмице у Новом Пазару истицали транспаренте са ликом Драже Михајловића, Ратка Младића и других злочинаца који су проводили геноцид над Бошњацима и скандирали геноцидне претње Бошњацима Санџака, „ој Пазару нови Вуковару, ој Сјенице нова Сребренице итд.

Ове утакмице су драстичан пример излива националне, верске и  расне мржње српских екстремиста према Бошњацима Санџака.“

„Српски медији игнорисали „злодела“ српских навијача“

Угљанин је разочаран и рекацијом јавности у Србији.

„Нашу забринутост појачава чињеница да ниједан од српских медија није објавио та злодела.

Такође, надлежни државни органи су показали отворену подршку таквом велико-српском шовинизму према Бошњацима Санџака јер нису поступили у складу са својим овлашћењима да заштите Устав и закон ни у једном од ових случајева.

У исто време, велике полицијске снаге са пуном ратном опремом су блокирале шири део града око стадиона, чиме је више од десет сати ускраћено основно уставно право слободе кретања грађана Новог Пазара.

Он подсећа да је на пробвлем већ указивао премијеру Вучићу и оптужио власт за како каже „садистички излив мржње“ према Бошњацима

„Ја сам у својству председника парламентарне странке СДА Санџака и носиоца изборне листе указао премијеру Вучићу на такве догађаје од 22. марта, међутим све се исто јуче поновило у Новом Пазару.

Према томе, ови шовинисти који су организовано доведени уз пратњу јаких полицијских снага МУП-а Србије, на утакмицу у Нови Пазар да прете Бошњацима током утакмице, да вређају Бошњаке по расној, верској и националној основи, не могу се ставити под појам хулигани. Све ово представља очигледан садистички излив националне мржње и непријатељства владајућег српског режима према Бошњацима.

Обзиром на све ово СДА Санџака, ће покренути поступак да се  утакмице са ФК Црвеном Звездом и другим клубовима чији се навијачи шовинистички односе према Бошњацима одржавају изван санџачких општина и градова у којима традиционално живе Бошњаци.

Ови фудбалски клубови очигледно представљају врло ефикасне извршне органе Владе Р. Србије.

Очигледно је да је ФК Црвена Звезда Вучићев клуб, а ФК Нови Пазар Љајићев клуб.“

Извор: Интермагазин