Источна алтернатива: Кампања подршке одржавању референдума о Дану републике!

Лијепљењем плаката са позивом грађанима да 25. септембра у што већем броју изађу на референдум и својим гласовима потврде да 9. јануар остане Дан Републике Српске, Удружење грађана „Источна алтернатива“ данас је почело своју кампању подршке одржавању референдума.
„Као што смо раније најавили кампању почињемо из Сребренице и Брчког, гдје ћемо данас лијепити плакате подршке одржавању референдума и позвати грађане да обавезно изађу на референдум“, изјавио је предсједник овог удружења Војин Павловић.

 

Он каже да кампањом желе да укажу да је Република Српска изнад свега, а самим тим изнад високог представника и његових одлука, као и свих амбасадора који, мимо свих демократских правила, српском народу оспоравају право на референдум и избор дана који ће обиљежавати као свој празник.

 

„Сребреница је Република Српска и они који у њој оспоравају одржавање референдума, као и у Брчко дистрикту су непријатељи Републике Српске и српског народа“, поручио је Павловић.

 

У „Источној алтернативи“ сматрају да је 25. септембар историјски дан за Републику Српску и подржавају предсједника и институције Републике Српске да истрају у намјери да референдум буде одржан.

 

Предсједник Удружења грађана „Источна алтернатива“ за општину Братунац Миладин Млађеновић рекао је да кампања подршке референдуму данас почиње и у братуначкој општини лијепљењем плаката и позива за излазак на референдум.

 

„Желимо да поручимо свима да Република Српска опстаје и да је она држава за српски народ. Боримо се за Српску и њена дејтонска овлашћења и права и позивамо грађане да изађу на референдум јер он има историјски значај за судбину српског народа и његову слободу у оквиру БиХ“, истакао је Млађеновић.

Извор: РТРС.тв