НА ИВИЦИ РАТА: Албански терористи запуцали на Црногорце, ови узвратили ватру!

Да ли се кува на косметско-црногроској граници, после најаве приапдника ’’Албанске националне армије’’ (АНА), да ће њени приапдници бити распоређени у близни ове границе у случају да почне примена споразума о демаркацији са Црном Гором и да ће се томе супроставити оружјем?

Одговор на ово питање стигао је у среду предвече на подручју катуна Калударске капе, на подручју општине Беране, које са на том делу граничи са Косовом и Метохијом.

Према поузданим изворима Новости, косметски Албанци су са неколико рафала узнемирили сточаре на катунима на црногорској страни планине Мокра, који по неким информацијама нису баш остали мирни на провокације из суседства. Огласили су се и Црногорци, али се стање убрзо нормализовало и опет је завладала тишина, на овом подручју где је пре неклолико година било жестоких ватрених окршаја, чак и припадника црногорске полиције са Албанцима из Метохије.

Новости сазнају да су припадници црногорских безебедоносних служби у стању повећане готовости, а незванично се сазнаје да су на црногроској страни распоређени и приапднции Војске Црне Горе.

Пре неколико дана припадници Специјалне антитероритистичке јединице Муп Црне Горе, на овом подручју поставили су митраљеска гнезда, тако да ће у случају незваних гостију уследити жешћи ватрени одговор.