Дачић: Мудра државничка политика Србије!

БЕОГРАД – Први потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић оценио је данас да је одлука премијера Александра Вучића и председника Републике Томислава Николића показатељ мудре државничке политике коју води Србија.

„Овом одлуком штите се национални и државни интереси Србије, али и интереси српског народа у Републици Српској. Србија је још једном показала да је чврсто опредељена за мир и регионалну стабилност, насупрот антисрпској и ратнохушкачкој политици у неким земљама региона, која за крајњи циљ има провоцирање Србије, заустављање њеног напретка и укидање Републике Српске“, истакао је Дачић.

Дачић је оценио да се “ништа од тога неће остварити, јер Србија паметно штити своје интересе, српски народ у целини и све своје грађане. Иако је рат на простору бивше СФРЈ одавно завршен, на жалост, истински мир још није започет. Србија је дала пример како се понаша једна земља која искрено жели мир и стабилност. Очекујемо да се и други тако понашају, у интересу будућности целог региона“, саопштило је Министарство спољних послова.

Извор: Тањуг